Ігор Суркіс: “У нас повна довіра до тренерського штабу”

Ігор Суркіс: “У нас повна довіра до тренерського штабу”

У неділю ввечері гостем програми “Штрафний удар” на телеканалі ICTV був президент київського “Динамо” Ігор Суркіс

-Ви ставили перед командою завдання вийти до наступного раунду Ліги чемпіонів, а згодом, коли це не вдалось, потрапити до 1/8 фіналу Кубку УЄФА. Чи можна по поверненні команди з відпустки чекати кадрових змін? – цікавиться ведучий Ігор Мірошниченко.
-Після відпустки ми зустрінемось і розберемося, чому ці завдання не були виконані. Зрозуміло, в такому професіональному клубі, як київське “Динамо”, якщо ставляться завдання потрібно і відповідати “чому вони не виконані?”. Якщо ми не будемо ставити це питання – у нас не буде перспектив.
Сьогодні я зустрічався з головним тренером Олексієм Михайличенко і начальником команди Олегом Базилевичем. Ми розмовляли понад три години, підняли безліч питань, у тому числі чому не виконані завдання, які ставились керівництвом перед тренерами. Я отримав відповіді на частину питань, на інші отримаю пізніше. Єдине, що я можу сказати - у нас повна довіра до тренерського штабу команди.

-Пройшла інформація, що деякі гравці переросли “Динамо” і хочуть спробувати себе в інших клубах. Вже є якісь конкретні пропозиції відносно цих футболістів?
-Я не знаю таких гравців. Хтось, можливо, піде з команди, а дехто з молодих хлопців отримає нагоду пограти в інших клубах на правах оренди. Взяти того ж Скобу, який переріс другу команду, а до першої ще “не тягне”. Йому треба надати можливість пограти у вищій лізі в команді яка їм зацікавиться. Він набуде досвіду і, сподіваюсь, в майбутньому ще допоможе “Динамо”.

-Що ви можете сказати про подальшу долю Мелащенко?
-Олександр залишається в команді. У мене з ним була розмова, під час якої він дав слово, що займатиметься лише футболом, викинувши з голови ейфорію, яка була в нього після першого року в “Динамо”. Вважаю, що ми повинні надати йому шанс.

-Ви можете сказати, що жоден з футболістів взимку не буде проданий в інший клуб?
-Я такого сказати не можу. Не хочу конкретизувати, але ми займаємось працевлаштуванням кількох футболістів команди, які віддали чимало сил і здоров’я “Динамо”, але більшого сьогодні, на жаль, дати не зможуть. Тому влаштовуватимемо їх в інші клуби ближнього та дальнього зарубіжжя.

-Проясніть ситуацію з Сичовим? “Динамо” хоче купити цього футболіста?
-Сичов цікавить нас і акціонери клубу дали згоду на придбання форварда. Але все залежить від поведінки московського “Спартака”. Якщо вони підуть цивілізованим шляхом і сядуть за стіл переговорів, ми вирішимо це питання до кінця строку дискваліфікації (4 січня). Якщо ні, тоді вирішуватимемо питання через відповідні інстанції після 5-го числа. Але для цього Сичов повинен виявити бажання грати в “Динамо” і повідомити про це мені до 5-го січня. Так ми з ним домовлялися.

-Якщо росіянин виявить бажання грати в “Динамо”, яку суму ви готові за нього заплатити?
-Я б не став називати порядок цифр. Її можу сказати президенту “Спартака”. Сума чималенька, але, звісно, за ті гроші, які “Спартак” собі “намалював” за Сичова (6 мільйонів євро), можна купити більш класного нападника, який з більшою ймовірністю заграє в “Динамо”.

-Але після 4-го січня цієї сумі взагалі може не бути і Сичов зможе на засадах вільного агенту перейти в будь-який клуб?
-У такому випадку передбачена компенсація, розмір якої визначатиме ФІФА.

-“Динамо” розглядає ще якихось кандидатів окрім Сичова?
-У нас цілий список футболістів, який є результатом річної роботи селекційної служби на чолі з Йожефом Сабо. Але рішення будемо приймати разом, після переговорів з головним тренером.

-Які плани у “Динамо” на зимове міжсезоння?
-Команда повернеться з відпустки 4-го січня і після тестування проведе традиційний командний турнір (6-7 січня) з міні-футболу. До 14-го січня ми будемо знаходитися в Києві, а з 15-го по 28-е число вирушимо до Туреччини, де проведемо три товариські зустрічі. З 29-го січня по 2-е лютого команда знов буде тренуватися в Києві, а з 3 по 16 лютого запланований збір в Іспанії чи Португалії. З 17 по 20 – Київ, а з 21-го по 28-е лютого останній етап підготовки. У його рамках ми вирушимо до Бельгії чи Голландії, де проведемо три товариські зустрічі. Згодом повернемось у Київ, де будемо готуватися до півфіналу Кубка України та другого колу чемпіонату.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер