Ігор Суркіс: «У нашої команди великий потенціал»

Ігор Суркіс: «У нашої команди великий потенціал»

До результатів жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи, в якому «Динамо» доведеться зустрітися з «Брагою», президент українського клубу Ігор Суркіс поставився спокійно. Віддавши належне супернику, який пройшов у нинішньому сезоні в єврокубках непростий шлях, Ігор Михайлович закликав гравців та тренерів з усією відповідальністю підійти до матчів із клубом із Португалії.

- Під час жеребу ми суперників не обираємо, – зазначив Ігор Суркіс. – Багато хто скептично розцінював наші шанси в боротьбі з «Манчестер Сіті», але я до останнього вірив у команду. Тому що бачив, з яким ентузіазмом хлопці готувалися спочатку до поєдинку з «Бешикташем», а потім і «Манчестер Сіті». Ці ігри показали – в нашої команди великий потенціал. Можливо, у грі-відповіді в Манчестері ми не сповна підтвердили продемонстрований у першій зустрічі рівень гри. На це, напевно, були свої причини. Психологічного характеру, коли після 2:0 в першому матчі з такою командою просто хотілося втримати здобуту перевагу. Були й кадрові проблеми – на додаток до Мілевського ми не дорахувалися Кравця. Сподіваюся, ми в повній готовності підійдемо до гри з «Брагою» і покажемо для наших уболівальників футбол хорошого рівня. Якщо це вийде, нам під силу вийти до півфіналу. Дасть Боже, пройдемо «Брагу», тоді будемо ставити перед «Динамо» наступне завдання.

- «Шахтар» у групі Ліги чемпіонів дуже впевнено впорався з «Брагою». У клубі будуть вивчати ці зустрічі?


- Не буду оригінальним, якщо скажу, що «Шахтар» восени й у матчах з «Ромою» продемонстрував хороший, дуже якісний футбол. Не випадково й переміг. Напевно наші тренери будуть аналізувати, за рахунок чого «Шахтар» зміг досягти такої переваги. 3:0 у Бразі та 2:0 в Донецьку... Я не пам’ятаю, хто ще останніми роками так упевнено впорався з «Брагою». У той же час наш суперник, вийшовши до чвертьфіналу Ліги Європи, напевно підняв мотивацію. Та й ми сьогодні зовсім інша команда, в порівнянні з осінньою частиною... Зараз наше головне завдання – відновити травмованих гравців. Це Мілевський, Михалик, Кравець. Має набрати оптимальні кондиції Нінкович, який пропустив частину зимових зборів.

- Чому вже після оголошення результатів жеребкування УЄФА змінило місця проведення першого та другого матчів?

- Напевно, телеглядачі про це не знали, але учасники жеребкування були попереджені: якщо «Порту» та «Брага» волею жеребу будуть проводити матчі в один день у Португалії, поєдинок «Браги», яка має нижчий клубний рейтинг, буде перенесено на поле суперника. Саме це і сталося. Я не бачу тут жодних проблем, особливо враховуючи наш досвід протистояння з «Манчестер Сіті». Хороша гра вдома, забиті м’ячі й нуль пропущених дають можливість із оптимізмом та впевненістю дивитися на поєдинок-відповідь. Тим паче, після матчів збірних команди знову важко входять до ігрового ритму. 2-го квітня в нас гра у чемпіонаті з «Кривбасом», а потім удома продовжимо підготовку до матчу з «Брагою». Я з оптимізмом дивлюся на наше протистояння з португальцями.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер