Ігор Суркіс: «Підсилити гру та склад»

Ігор Суркіс: «Підсилити гру та склад»

Після закінчення матчу «Динамо» – «Металіст» (1:1) президент столичного клубу Ігор Суркіс відповів на питання журналістів.

- Важко щось казати... Вживати якихось мір? Поки зарано, потрібно дочекатися міжсезоння, відіграти матчі, що залишилися. Перший відрізок сезону вийшов для «Динамо» провальним. Тепер потрібно зробити відповідні висновки і дивитися лише в майбутнє.

- «Металіст» знову перебуває на небезпечній турнірній відстані від «Динамо»...

- Якщо закінчилася інтрига за перше місце, то нехай залишається хоча б за друге. Поки ми попереду. Взимку перелаштуємося, визначимося, хто буде працювати головним тренером, проведемо селекцію. Гадаю, справа не в тому, яке місце ми посідаємо, а в якості гри. Нам ще виступати в Лізі Європи, сподіваюся, «Динамо» пройде далі. У нас обов'язково буде єврокубкова весна, в якій ми маємо показати хороший результат. А якщо хочемо виступати в Лізі чемпіонів, то нам, звичайно, потрібно підсилювати гру і, передусім, склад. Крім того, в команді величезна кількість травмованих футболістів, плюс є гравці, які ще не адаптувалися. Той же Андре, Бертольйо... Будемо чекати, коли вони почнуть грати.

- Зараз широко обговорюється можливість роботи Марчелло Ліппі в Україні. Розглядаєте можливість довірити йому «Динамо»?

- Я не в курсі. Не веду з Ліппі переговорів, тому не можу нічого коментувати. Це не до мене запитання.

- Вас би влаштував такий варіант?

- Знаю, Ліппі якось заявив, що він більше не буде очолювати клубні команди. А чи є в нього шанс очолити збірну України, це питання до Федерації футболу. Нехай вирішують. Я вважаю, що Калитвинцеву ще можна дати шанс. Ми не можемо судити за двома-трьома проведеними іграми. Людина будує команду на перспективу. Молодіжний чемпіонат Європи довів, що Калитвинцев – тренер, який відбувся та який може досягати з командою високих результатів.

Яна Котик, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер