Ігор Суркіс: «У Донецьку буде складніше, ніж у Києві»

Ігор Суркіс: «У Донецьку буде складніше, ніж у Києві»

Після домашньої гри з «Шахтарем» в рамках півфіналу Кубка УЄФА (1:1) президент «Динамо» Ігор СУРКІС не був задоволеним результатом, але і не виказував великого розчарування:

- Поєдинок вийшов нервовим і напруженим. Футболісти більше думали про результат, ніж про красиву гру. Впевнений, повторний матч буде таким самим. Поки зарано розчаровуватися, можна виграти 2:0 чи 3:0 і не пройти далі. Тому потрібно бути сконцентрованими і проаналізувати припущені помилки, які були зроблені як однією командою, так й іншою. Будемо боротися. Тільки потрібно з’ясувати ситуацію з Мілевським, оскільки в нас і так достатньо травмованих. Запевняю вас, на цьому крапку не поставлено. Ніхто розгрому не очікував, оскільки грали дві рівні команди. Здається, мандраж на полі був присутній у більшій мірі, ніж сама гра збоку обох команд: у першому таймі – в «Шахтаря», а в другому чомусь у нас. До перерви ми грали краще, але не реалізували створені моменти. Потім вже «Шахтар» нас перевершував. Футболісти, які виходять на заміну, мають підсилювати гру. В «Шахтаря» вони це зробили, в нас – ні. Вони інколи ображаються, що їх не ставлять до складу, а гру не підсилюють.

- Розчарування у вас присутнє?

- Так, оскільки вдома потрібно було забезпечити певну перевагу. Але оскільки ми її не забезпечили, відповідно, краще будемо грати в Донецьку.

- Судячи з кількості нереалізованих моментів у «Динамо», рахунок міг бути розгромним?

- Так, міг забити Алієв, у стійку м’яч влучив у другому таймі. Але це футбол. Сьогодні зафіксований рахунок 1:1, тому все попереду. Все буде вирішуватися в Донецьку, це було зрозуміло із самого початку.

- Хто кого тактично переграв?

- Ми забили м’яча після помилки Чигринського, «Шахтар» - після помилки наших центральних захисників. У тому моменті потрібно було перекривати передачу, а оскільки цього не зробили, хтось із футболістів мав стояти біля Фернандіньо і не дати йому пробити.

- З «Валенсією» «Динамо» також перший матч зіграло внічию. Між цими поєдинками можна провести паралель?

- Потрібно добре підготуватися до повторного матчу, грати і боротися. В найближчому поєдинку із «Зорею», напевно, хтось відпочине. На «Шахтар» також чекає нелегка гра в Кривому Розі, тому хто буде краще готовий фізично і в кого буде кращий бойовий настрій, той і пройде далі. Звичайно, в Донецьку буде складніше, ніж у Києві, але «Шахтар» показав, що йому можна забивати. Ми це будемо намагатися зробити в Донецьку.

- Здалося, що «Динамо» сьогодні грало не на максимальних швидкостях. Перестрахувалися?

- Швидкість була не максимальною в обох команд. Погодьтеся, і «Динамо», і «Шахтар» показали сьогодні не найкращу гру. Напевно, вплинув ажіотаж і нагнітання обстановки. Гадаю, повторна гра буде цікавішою.

- Можна сказати, що «Динамо» сьогодні не пощастило?

- Я би так не сказав. Була гра абсолютно рівних суперників. Звичайно, гол, який ми пропустили, дає невелику перевагу «гірникам», але навіть якщо б ми виграли з рахунком 1:0, потрібно було б забивати. Обидва результати достатньо «слизькі», тому в
будь-якому випадку, потрібно грати тільки на перемогу.

- Вам не здалося, що футболісти дуже шанобливо ставилися один до одного? Можна було і жорсткіше...

- Було достатньо багато зіткнень. Мілевський, наприклад, отримав ушкодження. Хоча, погоджуюсь, як для півфіналу Кубка УЄФА гра була достатньо коректною. Правильно вчора на прес-конференції сказав Мирча Луческу, що хто б не виграв, потрібно потиснути один одному руки і побажати команді-переможцю успіху у фіналі.

- До повторного матчу залишається лише тиждень, чи вдасться за цей час внести певні корективи?

- Це потрібно запитати в головного тренера, адже я команду не треную. Гадаю, наставники і футболісти проаналізують сьогоднішню гру, зроблять висновки. Команда буде боротися далі, оскільки ціна виходу до фіналу дуже велика.

- «Динамо» вже продемонструвало, що після нічиї вдома може забивати на виїзді...

- В іграх з такими командами забивати потрібно буде в будь-якому випадку. Неможливо 90 хвилин оборонятися. Необхідно грати у футбол і намагатися забезпечити результат.

- Як можете оцінити співвідношення сил?

- Гадаю, воно залишається тим самим – 50 на 50.

- Ви уявляєте, що «Динамо» може програти «Шахтарю» у півфіналі Кубка УЄФА?

- Ми могли поступитися і «Валенсії», і «Парі Сен-Жермен». Це футбол. «Шахтар» так само хоче потрапити до фіналу, як і ми. В цій ситуації потрібно відкинути амбіції та емоції.

- Потрібно якось мотивувати футболістів перед повторною грою?

- Вони й так мотивовані. Гадаю, ця мотивація додасть їм сил.

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер