Ігор СУРКІС: «У футбол грають не індивідуальності, а команда»

Ігор СУРКІС: «У футбол грають не індивідуальності, а команда»

- Ігоре Михайловичу, чи правда, що після таких матчів хочеться заходити до роздягальні команди? Що ви сказали гравцям?

- Перш за все, я привітав усіх із перемогою. Найголовніше, що хлопці поставилися до цієї гри серйозно. Видно було, що настрій був. Спочатку зрозуміло, що було якесь хвилювання, у гравців немов були ланцюги на ногах. Те, що не пропустили, вже добре. Це перше, що я хотів би відзначити. Але все одно я вважаю, що потрібно реалізовувати ті моменти, які є у команди, в будь-якому випадку, незалежно від рахунку. Тому що ця нереалізація моментів була в Австрії, коли Ленс не забив, ще хтось не забив. Це розслабляє, а потім доводиться мучитися. Тому з такими командами потрібно забивати швидкий м'яч, а потім уже доводити справу до логічного завершення.

- І все ж таки вигляд у вас не надто веселий. Ви, мабуть, хвилювалися до останньої хвилини?

- Веселим я буду тоді, коли ми завдання вирішимо, коли ми вийдемо з групи. Вважаю, що потрібно ставити завдання не просто вийти з групи, а вийти з першого місця. Враховуючи, що «Генк» зіграв унічию, потрібно намагатися виходити з першого місця. Справа не в тому, щоб вийти, чіпляючись зубами. Є престиж клубу, є імідж клубу, тому потрібно здобувати рейтингові очки для України та для свого клубу, щоб потім, під час якогось жеребкуванні, не було конфузів, ми не шкодували, що не виграли ту чи іншу гру. Веселитися будемо вже якщо вийдемо з групи. Зараз це проміжний фініш, потрібно відійти та готуватися до гри чемпіонату. Ми зараз граємо через два дні на третій.

- Вам подобається така гра «Динамо», коли і забивають, і реалізовують, і є результат?

- Коли команда забиває, гра завжди подобається, особливо якщо команда виграє. Але в першому таймі мені не все сподобалося, наголошую, як уболівальнику, тому що до забитого м'яча була якась скутість. Ми забили м'яч, а потім усе пішло, як потрібно. Тому я думаю, що ще потрібен час для того, щоб усі порозумілися один із одним, а потенціал видно. І видно, що окремо кожен гравець індивідуально може зіграти сильно, але потрібно зробити команду, тому що індивідуальності на полі не грають, грає команда!

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер