Ігор Суркіс у гостях у «Футбольного прес-клубу»

Ігор Суркіс у гостях у «Футбольного прес-клубу»

У п’ятницю в офісі ФК «Динамо» (Київ) відбулось виїзне засідання «Футбольного прес-клубу», участь у якому взяв президент «Динамо» Ігор Суркіс.

Якщо раніше засідання перс-клубу проходили в стінах ФФУ і мали відношення до роботи головної футбольної інстанції країни, то тепер темою зустрічі керівника «Динамо» з акулами пера і мікрофону став стан справ у найіменитішому клубі країни. На прямий діалог із Ігорем Суркісом прийшли журналісти вітчизняних та зарубіжних газет і телеканалів, сайтів та радіостанцій.

У жвавій дискусій були задіяні близько тридцяти спортивних журналістів, які напряму висловили думку про гру команди, трансферну політику, роботу з уболівальниками тощо. Понад дві години Ігор Суркіс докладно розповідав про проблеми, на які доводиться наштовхуватись у роботі, та успіхи.

Пропонуємо вашій увазі найцікавіші теми, обговорені під час «Футбольного прес-клубу».

Окодува і Вукоєвич стали «першою ластівкою» «Динамо» в нинішньому міжсезонні. Обидва футболісти входили в серу інтересів особисто Юрія Сьоміна. Тому їх придбання стало пріоритетним завданням цього трансферного вікна.

Трансфери. Від президента самарських «Крил Рад», пана Зав’ялова, надійшов лист з приводу продажу Артема Мілевського. Але наступного дня пріоритети російського клубу змінились, і вже поступила пропозиція щодо Максима Шацьких. «Динамо» готове розпочати переговори і виставляє свою ціну за футболіста - 5,5 млн. євро.

Будуть підшукуватись нові клуби для Мар’яна Марковича, Горана Гавранчича (орендна домовленість із грецьким ПАОК закінчилась), контракт із Владиславом Ващуком (закінчується в липні 2008 року) швидше всього не продовжуватимуть.

Бразильці. Повертати чи не повертати орендованих бразильців – вирішуватиме Юрій Сьомін. В усіх зараз чинні орендні угоди з клубами, а по їх завершенні Клебера, Діого Рінкона і Родріго чекають у «Динамо», аби прояснити ситуацію з їх майбутнім.

Також у команді перебуває 17-річний нігерієць, який приїхав на медогляд і отримав схвальні відгуки від тренера дублерів Юрія Калитвинцева. Ігор Михайлович зазначив, що так само колись до «Динамо» Юссуфа. Тепер же до динамівського нігерійця появляють інтерес провідні європейські клуби (зокрема, англійський «Тотенхем» пропонував за Аїлу 8 млн. фунтів стерлінгів).

Пріоритети. У першу чергу потрібно посилювати позиції правого і центрального захисників. Щодо решти, тренер розраховує на гравців дублюючого і другого складів, які активно «стукають у двері» першої команди.

Травма Карлоса Корреа, отримана в матчі останнього туру, виявилась більш серйозною, ніж очікувалось, - бразилець пропустить до чотирьох місяців. Цілком можливо, що «Динамо» також знадобиться і плеймейкер, особливо у світлі старту в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

Активно ведеться робота з підготовки стадіону до матчів Ліги чемпіонів. Головна проблема – кількість місць для коментаторів, які працюватимуть на матах «Динамо». За нормою УЄФА, таких обладнаних місць повинно бути 30, а стадіон «Динамо» на даний момент може надати лише 18. Зараз спеціалісти займаються освітленням арени, щоб підвести кількість люксів під стандарт УЄФА. Зокрема, на сьогоднішній день завершується робота на четвертій освітлюваній вежі.

Мусуються чутки про те, коли ж розпочнеться реконструкція стадіону «Динамо». Як виявилось, вона неможлива, оскільки будь-які будівельні роботи можуть призвести до того, що під стадіоном просто «попливе» ґрунт і масивні стадіонні конструкції вирушать у сторону Дніпра.

Ігор Михайлович розповів про мрію його життя – побудувати новий стадіон для «Динамо» (розрахований на 30-35 тисяч глядачів), у той час як стадіон на вулиці Грушевського віддати у розпорядження для проведення матчів за участю дублюючого складу та «Динамо-2». Для цього президент клубу не просить допомоги – він готовий купити землю в держави за прийнятною ціною. І вже за кілька років на суд громадськості буде представлено сучасний, чисто футбольний стадіон. Як бачимо, залишається лише дочекатись розуміння від влади.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер