Ігор Суркіс: «У Лізі чемпіонів гратимемо на «Динамо»

Ігор Суркіс: «У Лізі чемпіонів гратимемо на «Динамо»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс – про поєдинок проти полтавської «Ворскли», а також про найближчі перспективи клубного стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського.

- Ігорю Михайловичу, як би Ви оцінили гру проти полтавської «Ворскли»?

- «Ворскла» зіграла в достойний футбол. Миколаю Павлову вдалось налагодити гру полтавчан, у результаті чого «Ворскла» гідне місце в турнірній таблиці. У попередніх матчах команда отримала п’ять перемог поспіль, і жодних турнірних завдань перед ними вже не стояло. У нас же залишались теоретичні шанси вийти на перше місце вже за підсумками цього туру.

Утім, сьогодні у нас не було половини основного складу, у зв’язку з чим на поле вийшли молоді хлопці, яким ще грати й грати в своїй кар’єрі. Я не стану робити трагедії, навіть якщо ми програємо боротьбу за золоті нагороди. Чемпіонство ми втратили ще в осінній частині чемпіонату, а навесні зробили неймовірний прорив, практично наздогнавши «Шахтаря». Я говорив і продовжую говорити, що зараз потрібно дивитись наших молодих хлопців на ділі, стійко переносити гіркоту поразок. У подальшому ж, певен, ми отримаємо гравців високого рівня, оскільки у вихованців динамівської школи є високий потенціал. Якщо ж ми купуватимемо футболістів, то це повинні бути виконавців на дві-три голови вище і на даний момент вирішувати поставлені завдання.

Ми пройшли той етап, коли в команді було багато легіонерів. Це нам не дало по суті нічого. Юрій Павлович зараз робить ставку на динамівських вихованців, і я такий крок лише вітаю. Єдине – з позитивним результатом, напевно, доведеться зачекати. Думаю, якщо в «Динамо» гратимуть молоді українські хлопці, уболівальники поставляться з розумінням і зможуть почекати.

- «Динамо» як мінімум завоювало друге місце і наступного сезону стартує в Лізі чемпіонів. Стадіон «Динамо», наскільки відомо, не відповідає вимогам УЄФА. Ви вже обдумували, де виступатиме команда, якщо проб’ється до основного раунду – у Києві чи, можливо, за межами столиці?

- Я би не говорив, що наш стадіон не відповідає вимогам УЄФА. У нас, зрозуміло, не п’ятизірковий стадіон, але поки нарікань з боку УЄФА не було. Ми тут грали кваліфікацію Ліги чемпіонів, не один раз виступали в Кубку УЄФА, також приймали ізраїльських та англійських гостей, коли тут проводився матч «Маккабі» – «Ліверпуль»… Ми будемо змушені грати на «Динамо», оскільки на даний момент інших варіантів у нас немає. Допустять наш стадіон для проведення матчів Ліги чемпіонів – виступатимемо саме тут; якщо ж ні – думатимемо, де нам грати. Але до групового етапу ще потрібно потрапити. Саме над цим питанням слід подумати ретельніше.

- Тобто, ви вже розглядаєте варіант, що «Динамо» в Лізі чемпіонів буде виступати не в Києві?

- Не розглядаю. Нам дозволять грати на «Динамо» - я в цьому навіть не сумніваюсь. Нам доводилось грати і гірших європейських стадіонах, приміром, минулого року в боснійському Сараєво, тому і впевнений у позитивному результаті цього питання. Єдине – нам потрібно буде під корегувати світло: у нас 1100 люксів, а норма, передбачена УЄФА, – 1200. Тим не менше, але це все дрібниці, які легко вирішуються.

- Уже довгий час говориться, що буде реконструкція стадіону, а поки що все залишається на своїх місцях…

- Реконструкція буде обов’язково. А затримка пов’язана з тим, що нам просто не буде де грати, якщо арена закриється.

www.fdcynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер