Ігор Суркіс: «У Роттердамі гравці своє завдання виконали»

Ігор Суркіс: «У Роттердамі гравці своє завдання виконали»

Сьогодні вранці з роттердамського аеропорту делегація київського “Динамо” вилетіла в столицю України. Біля повітряних воріт країни президент киян Ігор Суркіс дав імпровізовану прес-конференцію для українських журналістів.

- Гра була на результат. Особисто мене до матчу хвилювала проблема психологічного характеру – чи зуміли прийти в себе гравці після фіаско в Турині і чи зможуть вони гідно представити київське “Динамо”, – узяв слово Ігор Михайлович. – Без сумнівів, матч видався дуже важким. Ці очки вкрай важливі в подальшій боротьбі в Лізі чемпіонів. Вважаю, що виходячи з результату в Роттердамі, двобій в Києві буде вирішальним.

Ми з оптимізмом повертаємось до Києва і сподіваємося на успіх 23-го жовтня. Дуже хочеться, щоб підтримати “Динамо” зібрався повний стадіон і Фортуна не полишила нас.

- З точки зору турнірної стратегії, як оцінюєте чотири очки після першого кола?
- Враховуючи, що гра з головним конкурентом відбудеться на нашому полі – це абсолютно нормальний результат. Перед тренерами та гравцями стоїть завдання вийти з групи. Яким чином це станеться – вирішуватиме тренерський штаб. На матч з “Фейєноордом” було поставлено завдання не програти і хлопці його виконали.

- Ви брали участь у Раді форуму клубів УЄФА. Чи є методи боротьби з суддівським свавіллям?
- Те що сталося в Роттердамі я не можу назвати суддівським свавіллям. Суддя теж жива людина і він може помилятися. Припускаю, що він просто не бачив цього моменту. В цілому, він відпрацював нормально. Це не була упередженість, а просто серйозна помилка рефері. Якщо казати відверто - рахунок по грі, і ніякого гіркого осаду від непризначеного пенальті не залишилося.

Відносно Ради форуму клубів… Ми зуміли відстояти наші позиції відносно того, що третя команда групи в Лізі чемпіонів потрапляє в Кубок УЄФА. Багаті клуби були проти цього, але схема поки залишається. Крім того, починаючи з сезону 2004/05 Кубок УЄФА проходитиме за принципом групового турніру.

Я також вважаю, що чемпіон України має напряму потрапляти в Лігу чемпіонів. А три-чотири команди від Італії, Іспанії та інших країн у Лізі – це неправильно.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер