Ігор Суркіс: «Важливо, що не пропустили»

Ігор Суркіс: «Важливо, що не пропустили»

Після матчу «Динамо» - «Металіст» (1:0) до мікст-зони для спілкування із журналістами вийшов президент «Динамо» Ігор Суркіс:

- Гра була дуже напруженою і бойовою, – ділиться враженнями Ігор Михайлович. – Знав, що так буде, тому розгрому не очікував. Не було високих швидкостей, гравці закрили всі зони. В обох команд була можливість забити лише після напівмоментів. Одним словом, гра була не видовищною, проходила в постійній боротьбі. Найголовніше, що ми не пропустили, це дуже важливо з погляду стратегії двохматчевих протистоянь. Удома «Металіст» зіграє по-іншому, буде відкриватися, адже їм потрібно забити. Це полегшить нам завдання, оскільки будуть можливості для контратак. Особисто я результатом задоволений. Звичайно, в нас є проблеми, в повторному матчі не гратиме Вукоєвич, проте знову в строю Юссуф, який, я сподіваюся, вийде на поле й у наступному поєдинку, і в Харкові. Отже цю позицію ми закриємо. Плюс, інші футболісти одужують.

- Вам не здається, що «Динамо» просто вище за класом, ніж «Металіст»?

- Перш за все, в «Динамо» більше досвіду. Крім того, сьогодні не могли грати Несмачний, Ель Каддурі, Діакате, Бангура, Юссуф, Гільєрме, який ще не набрав форму. Гусєв тільки повертається до гри. Всі ці футболісти могли б підсилити гру команди. Сподіваюся, незабаром вони стануть на ноги.

- Вдруге поспіль «Динамо» забило «Металісту» після розиграшу кутового…

- Значить, команда працює над стандартними положеннями.

- Як вам гра Єременка на позиції лівого захисника?

- Роман універсальний футболіст. Куди його поставиш, він скрізь добре грає.

- Як можете оцінити суддівство?

- Якби судив наш арбітр, «Металіст» би вважав, що потрібно ставити пенальті після падіння Коельо. І, скоріше, одинадцятиметровий був сьогодні більш очевидним, ніж у попередньому матчі, коли симулював Едмар. З арбітражем розібралися, Годулян відсудив на «п’ятірку», він все зробив відповідно до футбольних правил, зокрема правильно вилучив Папа Гуйє. Які тут можуть бути симпатії? Був фол останньої надії. Сьогодні ж перший пенальті потрібно було ставити ще на другій хвилині, коли збивали Алієва. Гості багато апелювали до арбітра і добалакалися до того, що Ганцарчик не гратиме в повторному матчі. Іноземні арбітри просто судять по-іншому. Сьогодні авторитетів у футболі немає. От, у матчі ЦСКА – «Шахтар» арбітр поставив пенальті – і до побачення. А був він чи ні, потрібно ще уважно розібратися. Судді не дивляться на номери на футболках.

- Що ви сказали хлопцям після матчу?

- А що говорять у таких випадках? Спасибі за гру.

- Шанси «Динамо» на вихід до чвертьфіналу після домашньої перемоги збільшилися?

- Перед матчем вони були 50 на 50, а зараз стали 52 на 48 на нашу користь.

- Вся боротьба попереду?

- Звичайно. Я й не сумнівався, що вона йтиме до останньої хвилини матчу в Харкові.

- Після поєдинку з «Валенсією» ви сказали, що бачили на полі справжніх мужиків. А як сьогодні?

- Тоді я коментував гру тільки своєї команди, а сьогодні можу сказати, що на полі були 22 мужики.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер