Ігор СУРКІС: «Всі новачки – гравці хорошого рівня»

Ігор СУРКІС: «Всі новачки – гравці хорошого рівня»

- Ігоре Михайловичу, як вам гра новачків?

- Велозу нещодавно прибув до Києва. Він тренувався лише кілька днів, але провів матч дуже пристойно. Кранчар також зіграв краще, ніж в поєдинку з «Металургом». Потрібно трохи почекати. Всі вони – гравці хорошого рівня. Я сподіваюсь, що вони допоможуть нам. Особливо в єврокубках.

- В Інтернеті з’явилась інформація про те, що Андрій Шевченко підпише контракт з «Динамо» у тому випадку, якщо команда пройде до групового етапу Ліги чемпіонів…

- Це не відповідає дійсності. Я розмовляв з Андрієм. Він зараз заліковує свою травму. Почав робити пробіжки. Тому коли він буде готовий до розмови, ми з ним зустрінемось і все обговоримо.

- Але ж ви відчуваєте чи повернеться він в «Динамо»?

- Мені складно говорити про це. У нього важкий період. Потрібно прийняти рішення в той чи інший бік. Здається, Андрій його ще не прийняв. А мені складно щось коментувати.

- А ви готові прийняти Шевченка на будь-яку посаду в клубі?

- Стовідсотково!

- Навіть, наприклад, віце-президентом?

- Звісно! На будь-яку посаду, яку Андрій сам захоче.

- Чи проводитиме «Арсенал» матчі Ліги Європи на стадіоні «Динамо»?

- Так. Я і сам сьогодні здивувався, коли побачив, що наша команда розташувалась в гостьовій роздягальні. Дякую президентові «Арсеналу» Вадиму Зінов’євичу Рабіновичу за те, що запросив на футбол у ВІП-ложу.

- Здалось, що майже весь стадіон був заповнений вболівальниками «Динамо»…

- Якби вони ще й вели себе дисципліновано…Звісно, на клуб буде накладено штраф. Але все ж спасибі, що прийшли і підтримали команду. Думаю, якщо «Арсенал» добре гратиме в Лізі Європи, то стадіон кожного разу заповнюватиметься більше. В будь-якому випадку, на газоні стадіону «Динамо» зі старту «канонірів» у єврокубках ніхто не гратиме. Ми готуватимемо поле і цілком віддамо його в розпорядження «Арсеналу». Дай Бог, щоб вони пройшли далі. Тоді «Динамо-2» і «дубль» проводитимуть свої матчі на базі в Кончі-Заспі. Чому? Тому що поле просто не витримає такого навантаження.

- Скільки коштуватиме клубу димова завіса, яку влаштували вболівальники у першому таймі?

- Скільки буде потрібно, стільки і заплатимо. Якщо немає підтримки, то і гроші не потрібні. Якщо хлопці вирішили таким чином підтримати команду, що ж поробиш. Останнім часом на «Олімпійському» вони поводяться більш стримано.

- Ярмоленко не реалізував пенальті. Він не штатний пенальтист?

- Думаю, йому не варто було так швидко бігти і бити одинадцятиметровий. Потрібно було зробити паузу, трохи відпочити. Перед цим він не забив більш очевидний м’яч. Якщо не забивати, то грати стає складно. Все може статися в компенсований час. Такі матчі можна зіграти внічию, а очки дуже цінні. Тому я вважаю, потрібно краще реалізовувати ті моменти ,які створюємо з гри.

- Не знаєте чи були сьогодні на матчі представники «Фейєноорда»?

- У мене немає такої інформації, але генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе сказав мені, що вони прилетіли.

- Юрій Павлович казав, що до закриття трансферного вікна «Динамо» поповниться захисником…

- Можливо не лише захисником. Ми знаходимось в пошуку.

- Ходять чутки, що до Києва може переїхати атакувальний півзахисник німецької «Герти» Рафаель…

- Якщо перейде, ми про це скажемо.

- Скільки грошей у літнє міжсезоння витратило «Динамо»?

- Знаєте, я не рахував. Для мене головне щоб команда грала і ці трансфери посилили наш клуб. Гроші вже витрачено, немає сенсу говорити про них.

- Чи покине «Динамо» Бадр Ель Каддурі?

- Ми чекаємо на пропозиції щодо цього футболіста.

- В минулому матчі «Динамо» забило лише в компенсований час, а з «Арсеналом» вже на перших хвилинах. Сьогодні було спокійніше?

- Не можу так сказати. Потрібно забивати, для цього було створено достатньо моментів, які необхідно реалізовувати. У футболі ж не буває двозначного рахунку, а 2:0 або 3:0 – цілком достатньо для перемоги. Наприклад, коли не забив Ярмоленко, перед ним були всі ворота, не кажучи вже про пенальті.

- Вам сподобалось як Сьомін знайшов на полі місце для чотирьох номінальних центральних півзахисників: і для новачків Кранчара та Велозу, і для Гармаша з Вукоєвичем?

- Не сказав би, що Кранчар центральний півзахисник, він в «Тотенхемі» зазвичай грав під форвардами чи зліва. Мабуть наші хавбеки Гусєв, Дуду знаходяться в гірших кондиціях, тому Юрій Павлович і зіграв таким чином. Це рішення себе виправдало. Добре, що весь матч провів Велозу, Кранчар покинув поле лише наприкінці зустрічі…якщо вони сидітимуть на лаві запасних, форму ніколи не наберуть. А враховуючи те, що обидва грали на чемпіонаті Європи, сподіваюсь, скоро вони будуть в оптимальних кондиціях. Також на підході Рубен, який 40 днів не тренувався і тому сьогодні його не було в заявці.

- Судячи з усього, у Мілевського з’явилась серйозна конкуренція. Нехай тепер ще спробує пробитись у склад…

- Артем – гравець хорошого рівня і думаю, що він боротиметься і доводитиме свою конкурентоспроможність. Але якщо навіть Мілевський виходитиме лише на заміну, сподіваюсь, це лише посилить гру команди. Головне щоб всі були в хороших кондиціях, а гравці, які знаходяться на лаві запасних, загострювали гру і були корисними.

- Ви не думаєте, що Мілевський може почати «хандрити», як Алієв?

- Якщо це трапиться, він може опинитись там, де Алієв.

- Динамівці відзначились і в матчі «Дніпра»: Зозуля забив м’яч і заробив пенальті, Алієв реалізував одинадцятиметровий і зробив гольову передачу…

- Я дуже радий за них, молодці. Від цього чемпіонат буде цікавішим.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер