Ігор Суркіс: «Завдання виконане на 60 відсотків»

Ігор Суркіс: «Завдання виконане на 60 відсотків»

На думку президента "Динамо" Ігоря Суркіса, перемога над "Спартаком" вийшла зовсім не легкою, як може здаватися з боку.

- Ми вперше зіткнулися із покриттям «Лужників», на якому ніколи раніше не грали і не тренувалися, - говорить Ігор Михайлович. – Після матчу у хлопців зводило литкові м'язи, оскільки штучне поле для них виявилося незвичним. До речі, в підготовці до матчу проявив мудрість наш головний тренер, який знає про футбол все. Відзначу, що ми не стали тренуватися в «Лужниках» кілька днів, а вийшли і грали з листа. Мені здається, що це один з тактичних ходів наставника: ми не поступилися фізично, не поступилися в боротьбі, в комбінаційному футболі "Динамо" теж не поступилося. Зізнаюся, давно не бачив, щоб київське "Динамо" так володіло м'ячем. Якщо раніше після таких промахів, який трапився в дебюті зустрічі, команда здригнулася би, то тепер ми не "розсипалися", а поставили гру на вихідні позиції і досягли чудового результату. Вітаю наших уболівальників.

- "Динамо" вирішило проблему виходу до групового етапу Ліги чемпіонів?

- Завдання виконане на 60 відсотків. До футболу в мене ставлення дуже обережне: поки ми не поставимо останню крапку – говорити про те, що ми вийшли, я не буду. Гадаю, якби ми не виграли і не пройшли до Ліги чемпіонів далі, нас би в Києві не пробачили.

- Ігоре Михайловичу, пригадаєте, коли востаннє гра динамівців приносила вам стільки задоволення?

- Відповім так: ми довго знаходилися в пошуку головного тренера – це процес не одного дня. Команда просто так не робиться. Від нас пішов великий з найбільших – Валерій Васильович Лобановський. Замінити його в подальші роки не було ким. Не тому, що в нас працювали погані тренери, а просто через різні причини українські наставники не могли тримати інтернаціональну команду. Мабуть, не вистачало й досвіду. А Юрій Сьомін довів, що у футболі він професіонал.

Відзначу, що зі свого боку керівництво "Динамо" зробило все можливе, щоб підняти гравцям мотивацію. Я усвідомлював, що наші вболівальники нас не зрозуміють, якщо ми втратимо шанси перед повторним матчем у Києві. Хлопці ж зробили навіть більше, ніж очікувалося. Вважаю, що ми все ж таки практично забезпечили собі путівку до Ліги чемпіонів.

- Якщо не секрет, як ви налаштовували своїх футболістів?

- Як нас просили і вболівальники, і журналісти. Відбулася серйозна розмова і команда виконала на футбольному полі саме те, що й треба було виконати. За довгі роки я вперше побачив, як наші нападники й атакують, й обороняються, – і Мілевський, і Бангура виконали величезний об'єм роботи. Команда вистояла, навіть коли пропустила безглуздий гол...

- Ви чули реакцію вболівальників "Спартака" на другий, третій, четвертий пропущені м'ячі?

- Я спостерігав за грою з того сектора, де дослівно не було чутно скандування фанатів, а сиділи інтелігентні люди. Колишній тренер збірної Росії Борис Ігнатьєв відразу сказав, що якщо "Динамо" включить свої швидкості і при цьому колективно атакуватиме і оборонятиметься, у "Спартака" не буде жодних шансів. Як у воду дивився.

Максим Писарєв, спеціально для www.fcdynamo.kiev.ua

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер