Ігор Суркіс: «Бажання головного тренера для мене закон»

Ігор Суркіс: «Бажання головного тренера для мене закон»

Президент «Динамо» в ефірі програми «Третій тайм» поділився враженнями від фіналу Ліги Європи, а також розповів про трансферні плани «Динамо» під час літнього міжсезоння.

- Ігоре Михайловичу, ви вболівали у фіналі Ліги Європи за «Порту»?

- Я вболівав за красивий футбол. Я гадаю, фінал вдався, матч вийшов бойовим. «Брага» зайвий раз довела, що не є простим суперником для будь-якої команди. Такий самий момент, як реалізував Фалькао, на жаль, наш Ярмоленко не використав. А в таких поєдинках іноді достатньо напівмоменту, і якщо ти його використав, то переміг. У фіналі здобула перемогу команда, яка більше на це заслуговувала. Але і «Брага» мені теж сподобалася, зокрема, самовіддачею з першої до останньої хвилини. Те ж саме, до речі, команда Домінгуша Пасьєнсії продемонструвала й у матчах із нами.

- Думали про те, що на місці «Браги» мало бути «Динамо»?


- Зараз про це немає сенсу говорити. Так склалося, що «Брага» грала у фіналі, і була на своєму місці, а ми дивилися цей матч із Києва по телевізору. Я вітаю «Порту» із заслуженою перемогою, а «Брага», напевно, досягла свого максимуму. Своєю працею та продемонстрованою грою вони на це заслужили.

- Вам подобається гра Фалькао. Можливо, варто його придбати в «Динамо»?

- Можливо, і варто, але тут у першу чергу має бути присутнім бажання самого футболіста виступати в нашому чемпіонаті, а також згода клубу відпустити свого гравця. На сьогодні, окрім Фалькао, є достатньо багато хороших кваліфікованих футболістів. Потрібно робити акцент на тому, що нам потрібно. Не забувайте, що в нас у команді є достатня кількість нападників. Юрій Павлович висловив бажання підсилити одним футболістом кожну з ліній. Ми готові це зробити, про що спілкуємося з ним щодня.

- «Динамо» купувало молодих гравців, щоб вони набиралися досвіду, з перспективою подальшого продажу. Зараз, судячи з ваших інтерв'ю, вектор змінився, і ви вирішили брати футболіста, який уже сформувався…


- Юрій Павлович вважає, що в нас достатня кількість молодих перспективних гравців, які з часом мають стати основою київського «Динамо». Деяким із них уже це вдалося, інші мають підтягуватися. А бажання головного тренера придбати готового футболіста, а не на перспективу, для мене закон. Зараз ми перебуваємо у стадії придбання саме досвідчених виконавців. Що вийде з цього – подивимося. Правильно сказав Юрій Павлович, що поки що не час говорити про трансфери, оскільки ще не завершився чемпіонат України і не зіграно фінал Кубка України. Я вважаю, як, гадаю, і головний тренер, що гра з «Шахтарем» теж дасть відповіді на багато питань. «Шахтар» – учасник чвертьфіналу Ліги чемпіонів, дуже сильна команда і, напевно, сильніша за тих суперників, з якими нам доведеться зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів. І відштовхуючись від того, як проявлять себе гравці, як проведуть вони цю гру, можна буде коригувати плани з приводу придбання гравців. Можливо, доведеться купити не одного-двох, а трьох-чотирьох футболістів. Лише такі матчі можуть дати відповідь. Не гра з «Волинню», а ось такі принципові матчі з «Шахтарем», «Дніпром», «Карпатами»...

- Ви готові назвати суму, яку готові виділити головному тренеру на трансфери цього міжсезоння?

- Я готовий витратити будь-яку суму, яка задовольнить головного тренера, і він зможе сказати, що президент разом із селекцією спрацювали успішно. А називати суми я не візьмуся. Можливо це буде тридцять мільйонів, можливо сорок... Я не знаю. Але ми маємо підсилитися так, щоб восени не було соромно за гру команди.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер