Ігор Йовичевич: «Ми поступилися чесно, з піднятою головою» (+ ВІДЕО)

Ігор Йовичевич: «Ми поступилися чесно, з піднятою головою» (+ ВІДЕО)

- Насамперед, вітаю "Динамо" з перемогою. Дуже важкою, працьовитою. Кияни з повагою поставилися до нас, і це дуже тішить. Моя команда дуже хотіла перемогти в цій грі. Можливо, не все вдавалося у фазі атаки. "Динамо" показало високу техніко-тактичну форму. Я вдячний своїм хлопцям. Але ще потрібно працювати. Загалом, команда виглядала організовано та дисципліновано. Це мене, як тренера, тішить, адже в нас будується нова команда.

- На вашу думку, хто помилився в моменті, коли Гусєв забив м'яч?

- Ви знаєте, коли арбітр до основного часу матчу додає чотири хвилини й твоя команда 0:1 "горить", не можу сказати, хто індивідуально помилився. Команда дуже хотіла перемогти. Ми сьогодні зробили три перестановки впродовж гри. Можливо, зіграність сьогодні нам не дозволяє демонструвати більш якісну гру, краще та організованіше рухатися. Але цю команду я люблю, й я знаю, що на наступний рік зроблю з неї конкурентноздатний колектив. Це невипадково, що "Динамо" мучиться з нами. "Динамо" зараз виглядає найкраще за останні роки. Ми хотіли перемогти, але не вдалося. Ми поступилися чесно, з піднятою головою. Краще програти як сьогодні, ніж як "Олімпіку".

- Наскільки вплинув на перебіг гри призначений арбітром пенальті?

- Я поважаю ваше право ставити питання, але на тренерських курсах нам кажуть, що суддівство не можна коментувати. Потрібно його прийняти як невід'ємну частину футболу. Мені би хотілося ще раз переглянути момент із пенальті. Він мені не здався настільки агресивним, щоб призначити пенальті. Але робота у судді теж важка, й її варто поважати.

- Якби ця стадія Кубка України складалася з одного матчу, у "Карпат" було би більше шансів пройти "Динамо"?

- Це збіг обставин. Через зменшення кількості команд у чемпіонаті Федерація вирішила змінити формат Кубка. Особисто я люблю матчі-відповіді. Так тренер може реалізувати себе. Будуєш гру, відштовхуючись від результату першого матчу. До того ж, у команди є шанс виправити припущену в першій грі помилку. Я не проти нового формату.

- Чому програвши в першому матчі, ви більше захищалися та не поспішали відігруватися?

- Не забувайте, що рахунок був 0:1. Ми не могли зі стартового свистка піти всією командою вперед. Пропустивши контратаку, нам відігратися було би набагато складніше. Ми постійно думали, як змінити ситуацію на полі. Мали моменти, але не змогли їх реалізувати. Також "Динамо" зробило висновки з поразки в Ольборзі.

- Чому Балажица не використали як форварда?

- Послухайте, це індивідуальне рішення тренера. Даушвілі та Гітченко дали стабільність у центрі поля, вони розуміли один одного. Сьогодні в нас було багато помилок у простих ситуаціях. Нам не вистачило досвіду кубкових поєдинків. Залишається сподіватися, що за кілька років ситуація зміниться.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер