Гравці «Динамо» і «Шахтаря» про півфінал Кубка УЄФА

Гравці «Динамо» і «Шахтаря» про півфінал Кубка УЄФА

Після матчу з «Шахтарем» на футболістів «Динамо» журналістам довелося чекати приблизно півтори години. Терпіння найстійкіших представників ЗМІ було винагороджене – незважаючи на поразку, гравці погодилися на інтерв’ю.

Горан САБЛИЧ, захисник «Динамо»:

- Я дуже засмучений. Надзвичайно прикро втратити путівку до фіналу на останніх хвилинах. Гадаю, гра була рівною, далі могли пройти як ми, так і «Шахтар». Напевно, це доля. Не сказав би, що господарі більше заслужили на вихід до фіналу, просто так сталося. В двох іграх у нас теж було достатньо моментів, які ми могли реалізувати. Звичайно, були і помилки, але вони мали місце як з одного боку, так і з іншого. Грали дві рівні команди.

- Чому «Динамо» знову пропускає м’ячі на останніх хвилинах?


- Напевно, не вистачає концентрації. Ми пропустили такий гол у Києві, і зараз. Звичайно, шкода.

- Сьогодні «Динамо» продемонструвало свій найкращий футбол?

- Я би сказав, кращий, ніж у Києві. Але для того, щоб пройти до фіналу, не можна пропускати наприкінці матчу.

- Це була колективна помилка чи індивідуальна?


- Футбол – командна гра, пропускають і забивають усі разом. Футболіст програв єдиноборство, таке буває, це футбол. Зараз дуже важко щось сказати. Шкода, звичайно, але з іншого боку, вважаю, цей сезон був для нас вдалим. Для перемоги в чемпіонаті не вистачає лише одного очка. А «Шахтарю» бажаю успіху.

- За нього будете вболівати?

- Звичайно. Знаю, що вони будуть грати з «Вердером». Буде дуже добре, якщо переможе «Шахтар». Якщо одна українська команда пройшла до фіналу, нехай вона його виграє.

* * *

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- «Динамо» потрібно було забивати, але не сказав би, що команда ризикувала. По такій схемі ми завжди грали, цього разу також показали свій футбол. Як діяли на початку першого поєдинку, так грали і в Донецьку. Значних змін не було. Якщо програли, значить, щось не склалося.

- Другий гол – наслідок майстерності Ілсіньо, чи помилки Ель Каддурі?

- Потрібно вгамувати всі емоції та ще раз подивитися епізод, щоб дізнатися, хто помилився. Все завжди починається з нападників. Захисникам, звичайно, важче. Якщо хтось із них помилився, суперник забив гол, і вина очевидна. А якщо не забив нападник – він не винен. У будь-якому випадку, винна вся команда, а не один гравець.

- Тепер у «Динамо» буде додаткова мотивація на матч півфіналу Кубка України проти «Шахтаря»?

- Незалежно від сьогоднішнього результату, в матчах між нашими командами завжди присутня достатня мотивація і напруга.

- Ти давно в команді. Можеш пригадати матчі, результат яких викликав таке ж розчарування, як зараз?

- Звичайно. Ще за Валерія Лобановського, коли вдома ми вигравали в «Шахтаря» 2:0, але в результаті зіграли внічию 2:2. В роздягальні ми розуміли, що та нічия була прирівняна до поразки. Той матч мені дуже добре запам’ятався.

- Можна сказати, що починаючи з чвертьфіналу Кубок УЄФА за рівнем ідентичний Лізі чемпіонів?

- На ранніх стадіях європейські команди інакше ставляться до Кубка УЄФА, не завжди грають найсильнішими складами. Але, дійшовши до такого рівня, коли зробивши кілька кроків, можна виграти трофей, матчі справді стають рівносильними Лізі чемпіонів.

* * *

Даріо СРНА, півзахисник «Шахтаря»:

- Гадаю, за підсумками двох матчів «Шахтар» заслужив пройти до фіналу Кубка УЄФА. Але «Динамо» показало, що є хорошою командою з сильним характером. Ми провели прекрасну гру. Які емоції? Гадаю, ані футболісти, ані тренер, ані президент, ані вболівальники ще не усвідомили, що зробили сьогодні. Ми потрапили до фіналу Кубка УЄФА – це фантастика! Хотів би подякувати і привітати наших уболівальників, які завжди з нами. Сьогодні 12-й гравець був на висоті, ця перемога для них, для президента і тренера. Вітаю всіх наших футболістів, які віддавалися на полі на всі 100%. Було видно, що деякі в другому таймі втомилися, в тому числі й я. Але коли ми дивилися на вболівальників, які галасували та підтримували нас, всі грали, пересилюючи втому. Ми говорили самі собі й один одному: «давай, давай». Тому і вдалося проявити характер. Після пропущеного м’яча трохи занепали духом, але наприкінці Ілсіньо забив переможний гол, з чим його і вітаю. Головне, що «Шахтар» пройшов до фіналу Кубка УЄФА.

- Додаткового часу не хотів?

- Не знаю, я про це не думав. Зараз в мені вирують емоції, і на питання, що ми зробили, зможу відповісти тільки через чотири-п’ять днів.

- Який матч був складніший: у Києві, чи сьогоднішній?

- Гадаю, сьогоднішній. Нам довелося атакувати. Ми забили, але потім пропустили, після чого показали, що в нас є команда. Продемонстрували свій сильний характер і забили переможний гол.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер