Гравці „Динамо”: „Металургс” пройшли, попереду „Фенербахче”

Гравці „Динамо”: „Металургс” пройшли, попереду „Фенербахче”

Після закінчення матчу з „Металургсом” футболісти „Динамо” поділилися враженнями про гру та розповіли, що вони думають про свого найближчого єврокубкового суперника – турецького „Фенербахче”.

Маріс Верпаковскіс, нападник:

- Перед матчем з «Металургсом» ми домовилися з хлопцями, що будемо грати для глядачів. Самі насолоджуватимемося грою, адже у першому матчі ми все вирішили на 90%. «Металургс» могло врятувати лише диво.

- Як вважаєш, латвійці були сильнішими коли ти грав у цій команді, чи зараз?

- Дуже важко порівнювати, адже футбол кожен рік змінюється, а з тих пір, як я там грав, минуло цілих сім років.

- Наскільки складно було морально налаштовуватися на цю гру після великої перемоги у першому матчі?

- Особисто для мене не складно. Я не награвся і хочу це довести тренеру і вболівальникам.

- Чи важко було знаходити взаєморозуміння з гравцями півзахисту Чернатом, Белькевичем, Ротанем, які нечасто з’являються в основному складі?

- Ні, не важко. Всі хлопці з ім’ям, всі грали якийсь період в основному складі, отже сьогодні не було розподілу на перші номери та другі.

- Як оцінюєш шанси у протистоянні з «Фенербахче»?

- Складно оцінити, і вони сильні, і ми. А шанси, вважаю, десь 60% на 40% на нашу користь.

* * *

Максим Шацьких, нападник:

- Мабуть, в позитивному підсумку протистояння з «Металургсом» деяку роль відіграв той факт, що ми провели у міжсезонні два збори, а не один, як у минулі роки. До того ж зіграли достатню кількість матчів. Дай Бог, щоб і надалі для нас все складалось успішно.

- Максим, як тобі грається з Марісом Верпаковскісом після його повернення до основи?

- Чудово, ми розуміємо один одного з півслова. Сподіваюся, і надалі у нас не буде виникати ніяких непорозумінь і ми будемо діяти так само успішно.

- Сьогодні у тебе було декілька непоганих моментів забити гол, але знову виникли проблеми з реалізацією.

- Таке трапляється. Не існує футболіста, який забивав би у кожній грі. Звісно, до цього необхідно прагнути. Сьогодні наче і момент стовідсотковий був, але чогось не вистачало. Нехай краще так буде у цій грі, ніж у матчах 5-го та 9-го серпня.

- «Металургс» спричинив якісь проблеми?

- Ні, якщо говорити відверто, це дуже слабка команда. Сьогодні вони лише декілька разів змогли підійти до наших воріт. Я взагалі, дуже здивувався, що вони стали чемпіонами Латвії. Які ж тоді у них інші команди? Можливо, це вони лише проти нас так грають.

* * *

Сергій Ребров, нападник:

- Якщо порівнювати наш виступ у цьому році і в минулому, повинен сказати, що «Тун» і «Металургс» - дві великі різниці. Завдяки тому, що ми забезпечили результат у першій зустрічі, сьогодні нам було набагато легше.

- Що ти думаєш про наступного суперника «Динамо» - «Фенербахче»? Адже ти певний час грав за цю команду.

- У той час, коли я грав у Туреччині, для мене це був дуже сильний клуб. Але після того, як тренерський місток залишив Крістоф Даум, ця команда стала слабшою. Вважаю Даума людиною, яка дійсно могла згуртувати турецьких гравців. Я зовсім не знаю Зіко, але думаю, що коли керманичем був німецький тренер, у «Фенербахче» було більше дисципліни. У будь-якому випадку, це сильна команда, на яку потрібно налаштовуватися не так, як на «Металургс». Найголовнішим буде показати свою гру, ту, в яку «Динамо» грає зараз. Менше думати, який перед нами суперник, не звертати уваги на реакцію вболівальників, особливо на виїзді Тоді не буде жодних проблем.

Чимало людей говорять, що «Фенербахче» найскладніший суперник, який міг нам дістатися. Я так не вважаю. Особисто для мене грати з «Фенербахче» легше, ніж, наприклад, з «Црвєною Звєздою» або «Осасуною». У нинішньому «Фенербахче» залишилось дуже багато футболістів, з якими я грав раніше. Особливо міг би виділити Фабіо Лусіано, Марко Ауреліо, а також півзахисника Алекса. Я з ним не грав, але бачив кілька ігор з його участю. Що стосується Аппіа, то не думаю, що правого захисника варто особливо відзначати.

* * *

Горан Гавранчіч, оборонець:

- Не дивлячись на те, що сьогодні мій День народження, у мене не було мети забити гол будь-якою ціною. У мене вже минув той період у житті, коли хочеться у такі моменти забивати. Я був повністю сконцентрований на грі. Крім того, мені подарували голи партнери, отже необхідності робити подарунок самому собі не було. Я старався надійно зіграти в обороні і, хоча підсумок поєдинку був уже відомим, все одно не хотілося втрачати кондиції, адже наступний матч через два дні

Що стосується «Фенербахче», то я мало що знаю про цю команду, трохи знайомий лише з грою окремих футболістів. Але, думаю, якщо ми будемо продовжувати грати у такому ж дусі, нам по силам справитися з турками. Принаймні, матч буде цікавим. Результат потрібно буде забезпечиати вже в першому двобої у Києві, тут перемога буде дуже важливою. Головне - зіграти з таким же спокоєм і впевненістю у своїх силах, як і в попередніх матчах. Недооцінки суперника у нас немає. Ще сподіваємося на гарну підтримку трибун, що також повинно піти нам на користь. У другому кваліфікаційному раунді у нас і «Фенербахче» суперники були не дуже серйозними, тому робити висновок, у якому стані перебувають турки, по цим матчам важко. А щодо стану «Динамо», можу сказати, що у нашій грі присутній спокій, кожен гравець виходить на поле з впевненістю.

- Горан, відкрий секрет, що тобі подарувала дочка і дружина?

- Дружина зробила мені сюрприз, приїхавши до Києва. Я не очікував цього, адже вони з дочкою відпочивали. Це для мене найбільший подарунок.

Прес-служба ФК „Динамо” Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер