Гравці «Динамо» про матч із «Брагою»

Гравці «Динамо» про матч із «Брагою»

«Брага» – «Динамо» – 0:0. Післяматчеві коментарі

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:


- Якщо ми хотіли пройти далі, сьогодні потрібно було забивати. Але ми цього не зробили. «Брага» добре оборонялася та пройшла далі, з чим її й вітаю.

- Що з командою, чому вона виглядала в’ялою?

- Можу лише сказати, що попереду ми не створювали жодної небезпеки. Тому було важко знаходити моменти, щоб забити. Дуже шкода, що ми програли. Гадаю, до літа нам потрібно обов’язково підсилитися гравцями.

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- При тому, що впродовж майже всього матчу в нас було на одного гравця більше, для перемоги ми створили дуже мало моментів. У тому числі й я.

- Чому було так важко?


- Напевно, ми нервували, хотіли скоріше забити, адже нам потрібно було обов’язково це робити.

- «Брага» – команда провокаторів?

- Провокаторів у футболі багато. За сумою двох матчів вони не забили нам жодного м’яча, але проходять далі. Це футбол.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Об’єктивно кажучи, якщо команда півтора тайми грає в більшості, при цьому не забиває гол і не реалізовує свою перевагу, вона не повинна грати в півфіналі Ліги Європи. Що сталося? Питання не до мене. Гадаю, кожен футболіст має об’єктивно оцінювати свою гру, для цього є певні критерії. Потрібно, передусім, бути відкритим, а в нас, на жаль, багато гравців занадто високої про себе думки.

- Юрій Павлович сказав, що на полі було багато агресії…


- Важко сказати. Особисто в мене її не було. Якби була можливість, наприкінці матчу я би пішов до атаки.

- Наскільки важко було грати під безперервний свист трибун?

- Мені це абсолютно не заважає, навпаки, лише допомагає.

- Чому ваші молодші колеги відмовляються спілкуватися з пресою?

- Я не можу казати за інших. Хочеться сказати багато всього, але є певна етика, яка не дозволяє мені цього зробити. Можливо, хтось прочитає мої слова та зробить певні висновки. Таке враження, що багатьом нашим гравцям весь світ винен.

- Ви самі не намагаєтеся вплинути на молодь?

- Я намагаюся, але людину можна навчити лише в тому випадку, якщо він сам хоче чомусь навчитися, відкритий для розмови. А якщо діалогу немає, якщо ти кажеш, а від тебе відвертаються, який сенс? Методом забивання? Марно. Потрібно переглянути своє ставлення до справи, лише це може дати позитивний результат. Необхідно оцінювати не ті досягнення, які в нас є, а шлях та витрачені сили, які змушують йти далі. У цьому найбільша цінність в особовому зростанні. Всі ми маємо розуміти, що кожна гра – це свого роду випробування, кожного разу потрібно готуватися, як до найважливішого матчу в житті. Лише з таким підходом можна чогось досягти.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО не зміг взяти участі в матчі, але гру прокоментував:

- Результат негативний, усі очікували на перемогу, чи як мінімум на прохід до наступного етапу. Всі засмучені. Для багатьох молодих хлопців був шанс уперше зіграти на такому високому рівні. Гра вийшла нервовою. Нічого, будемо набиратися досвіду, щоб грати по-іншому.

- Президент сказав, що наша команда була гірше готова фізично. Ви погоджуєтесь із цим?

- Я не готовий дати якусь оцінку, адже поки переважають емоції. Потрібно ще раз переглянути матч. Гра вийшла дуже дивною. До вилучення суперника, «Динамо» краще контролювало гру, біля воріт «Браги» створювалися моменти. Потім гра мала ще більше схилитися на нашу користь, але щось зламалося, хлопці зупинилися. Повторюся, потрібно в спокійному стані подивитися запис, щоб виправити всі свої помилки.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер