Гравці «Динамо» – про матч із «Фенербахче»

Гравці «Динамо» – про матч із «Фенербахче»

Після матчу з «Фенербахче» динамівці виглядали дуже задоволеними результатом і не відмовляли журналістам у спілкуванні.

Станіслав Богуш, воротар «Динамо»:

- У такій грі, як сьогодні, не можна було припускатися тих безглуздих помилок, які були в нас у попередніх матчах, і ми з цим впоралися.

- На останніх хвилинах ніякі думки в голову не лізли?

- Ми їх гнали від себе. Як тільки вони з'являлися, я відразу прагнув кричати і щось підказувати захисникам. Ми із хлопцями домовилися зберігати концентрацію від початку до кінця матчу. Поєдинок із «Фенербахче» – останній, тому найважливіший. Всі хлопці пройнялися цим відчуттям і зіграли дуже зібрано.

- На чому Сьомін концентрував вашу увагу перед матчем?

- На тому, щоб ми віддали всі сили на полі та показали свою найкращу гру. Кожен мав реалізувати себе на 100%, і, гадаю, більшості хлопців це вдалося.

- «Фенербахче» сьогодні зіграв краще, ніж у попередній вашій зустрічі?

- У турків сильна команда. Але, чесно кажучи, вони недостатньо багато атакували, як для команди, якій потрібна була тільки перемога. Не знаю, з чим це пов'язано. Чекав від них більшого.

- Як вам якість поля?

- Грунт сам по собі був м'яким та ще й працював підігрів. Зверху трава на повітрі примерзла, тому і ноги ковзали, і м'яч був слизьким. Таке враження, ніби поле синтетичне.

- У другому таймі ви розминалися у воротах. Змерзли?

- Так, було прохолодно, тому іноді доводилося робити певні рухи, щоб зовсім не охолонути.

- Наприкінці матчу Сьомін просив утримувати рахунок? Адже ми й забити могли…

- Ні, ніхто нам не говорив грати на утримання. Навпаки – ми не мали зменшувати оберти, у нас був настрій грати в тому ж ключі. На другий тайм трохи змінилася тактика після того, як Юрій Павлович випустив Асатіані на допомогу Вукоєвичу. Ми розуміли, що нас влаштує і нічия, але про неї ніхто навіть не хотів думати.

- Що можете сказати про поведінку вболівальників, які кидали сніжки в суперника?

- Це, звичайно, зайве, але, в принципі, я їх розумію – їм хочеться поцілити у ворога. Слава богу, що не влучили, оскільки стосовно клубу могли бути застосовані санкції.

- А як вам загалом атмосфера на трибунах?

- Хочу окремо подякувати вболівальникам, які, незважаючи на прохолодну погоду, прийшли підтримати команду. Нам було дуже приємно.

- Вас хтось уже привітав з перемогою?

- Так, я отримую повідомлення на свій телефон, але поки не було часу їх прочитати.

- Вже думали, з ким із суперників хотіли б зіграти в Кубку УЄФА?

- Ще ні. Позаду в нас напружений сезон, а попереду місяць відпустки, тому всі хочуть просто певний час відпочити від усього і ненадовго забутися. Отже ніякі варіанти ще не розглядали.

- На Кубок Першого Каналу «Динамо» налаштоване серйозно?

- Звичайно. Турнір проходитиме в рамках підготовчих зборів, тому до всіх ігор варто поставитися з усією серйозністю. Прагнутимемо виграти цей турнір.

- Як вважаєте, рівень КПК підвищився?

- Так, у ньому бере участь все більше команд, а це вже є посиленням. Шкода, що від участі відмовилися московські «Динамо» і «Спартак», але, я гадаю, їм знайдеться гідна заміна.

- Що у вашому житті змінили півроку, проведені в «Динамо»?

- З переходом до цієї команди я, можна сказати, перевернув сторінку свого життя. Для мене це повністю новий етап.

- Ви задоволені собою?

- Я не можу бути задоволеним собою – інакше мені нічого було б робити у футболі та можна переходити на тренерську діяльність. Звичайно, в мене є проблемні місця, як у будь-якого гравця. Головне – працювати над ними і прагнути виправити.

- Відпустку вже розпланували?

- Так, спочатку на південь, а потім у рідні місця.

- Перемогу відзначати будете?

- Гадаю, так – з усією командою. Вже можна собі дозволити трохи шампанського.

Справжньою сенсацією стало інтерв'ю захисника «Динамо» Папа Діакате. Сенегалець лише півтора роки в Україні, але здивував усіх, відповівши на останні цього року післяматчеві питання російською мовою:

- Як ви вважаєте, вихід до Кубку УЄФА – логічне завершення цього сезону?

- Дуже добре, що нам вдалося вийти до 1/16 фіналу другого за значенням європейського турніру. В ньому грають достатньо сильні команди, тому змагатися з ними буде дуже цікаво.

- Проте, в Кубку УЄФА грають слабкіші за рівнем команди. Чи вдасться «Динамо» дістатися до півфіналу або фіналу?


- Все можливо. Граючи у футбол, кожен хоче вигравати кубки. В нас зібрана команда професіоналів, для якої, враховуючи попередні невдачі, це крок уперед. Гадаю, ми зможемо виграти Кубок УЄФА.

Розповів про свої плани на відпустку і захисник «Динамо» Андрій Несмачний:

- Із сім'єю плануємо поїхати до Трускавця. Вже не хочу нікуди летіти – за стільки років вже налітався. Тим паче, зараз у світі таке коїться, що кудись їхати просто небезпечно. Тому краще відпустку проведу тихо і спокійно, підлікуюся, щоб у новому році з новими силами працювати далі.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер