Гравці «Динамо» про нічию з «Аяксом»

Гравці «Динамо» про нічию з «Аяксом»

Домашня нічия з «Аяксом» хоча й була сприйнята як не найкращий результат, враховуючи гру в меншості після перерви, футболісти «Динамо» оцінили її, в цілому, позитивно. Про це і про плани на поєдинок-відповідь вони розповіли журналістам у мікст-зоні.

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Звичайно, сьогодні потрібно було перемагати, але це було непросто зробити, адже в нас у другому таймі залишилося 10 гравців. Гадаю, у цій ситуації 1:1 – непоганий результат.

- Що не вийшло сьогодні у грі?

- Перший тайм, вважаю, ми грали непогано, створили хороший натиск на половині поля «Аякса». У суперника було лише кілька небезпечних моментів, та й один через нашу помилку. Вважаю, в нас хороші шанси виграти в Амстердамі та потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів.

- «Аякс» відповідав рівню, на який ви від нього очікували?

- Виявилося важче, ніж ми припускали, але команда показала характер і забила м’яч. Крім того, в нас було ще кілька хороших моментів, коли пробивали Андре та Єременко. Нічого страшного, результат нормальний. Тепер потрібно думати про матч в Амстердамі й там перегравати «Аякс».

- Здалося, що у гравців «Динамо» не дуже хороший функціональний стан…

- Я цього не помітив. Не знаю, чому ви так думаєте. Існує велика різниця між грою в повному складі та в меншості.

- Як вам дебют Максима Коваля?

- Можу його привітати, він дуже добре сьогодні грав. Не хвилювався, сконцентрувався і показав, що є дуже хорошим молодим воротарем.

 
* * *


Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- За рахунку 0:0 нам потрібно було забивати і ми б неодмінно це зробили, якби не залишилися в меншості. Тоді гра була б зовсім іншою, але оскільки план на гру трохи збився, все ще непогано для нас закінчилося.

- Усі чекали на видовище, але з ним не склалося?

- Матчі за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів граються на емоціях і концентрації, тому ви й не побачили видовища. Для мене це хороший матч, в якому команда виявила свої бійцівські якості, а в складний момент змогла встояти і змінити його перебіг.

- Від вас у грі команди багато чого залежить? Варто було зіграти без вас – і «Динамо» програло в Полтаві…

- Я намагаюся не залишати колектив, але є певні нюанси. Все ж таки, через свій вік мені необхідно стежити за своїм здоров’ям.

- Як можете оцінити дебют Коваля?

- Максим сьогодні провів першу гру за «Динамо» на дуже високому рівні і заслуговує на компліменти. Він добре себе проявив, зіграв зріло, що дуже важливо для молодого гравця. Особисто я їм дуже задоволений, утім, сьогодні вся команда старалася в міру своїх можливостей. Хтось робив більше помилок, а хтось менше, але до когось пред’являти претензії складно, адже гра була непростою. Будемо сподіватися, що для нас усе складеться позитивно і в Амстердамі ми переможемо.

- Гармаша підвели нерви? Ви його підтримали?

- Звичайно. Однозначно, він не став антигероєм, оскільки діяв у своїй манері, він увесь час грає у зіткнення, постійно шукає контакт. Просто так сталося, хоча його і попереджали, що потрібно бути акуратнішим, але для молодої та гарячої людини це нормально.

- Що б ви побажали Вукоєвичу?

- Щоб він не отримав другої картки.

 
* * *


Андрій ЯРМОЛЕНКО, нападник «Динамо»:

- Звичайно, можна було зіграти і краще, але я не вважаю результат поганим. Як би ми не зіграли першу гру, все буде вирішуватися в повторній зустрічі.

- Чого ви очікували від «Аякса»?

- Це хороша команда. Те, що ми побачили в них під час перегляду ігор, вони показали в матчі проти нас. Добре грають у пас, уміло тримають м’яча – технічна команда. З ними цікаво грати у футбол.

- Який настрій був у команди після невдачі в Полтаві?

- Хлопці давно забули цю гру, немов сталося прикре непорозуміння. Нікому особливо не дісталося, ми ж не маленькі діти й самі розуміємо, що гра, яка була в Полтаві, – це не рівень «Динамо»

- Як вам Андре, це рівноцінна заміна Мілевському?

- На мій погляд, вони трохи різні нападники. Артем добре прикриває м’яча корпусом, в Андре інші якості. Гадаю, йому було важко повноцінно проявити себе за 20 хвилин, які він зіграв. Поки важко судити, але мені здалося, що він непогано влився до гри й міг навіть забити.

- Максим Коваль перед дебютом у Лізі чемпіонів хвилювався? Напевно, всією командою його налаштовували?

- Його не довелося особливо налаштовувати, він сам розумів, де опинився і в якій важливій грі виходить на поле. Я би не сказав, що він сильно хвилювався. Принаймні, в його очах цього не побачив. Добре зіграв, уся команда його привітала.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер