Гравці «Динамо « про перемогу над «Бешикташем»

Гравці «Динамо « про перемогу над «Бешикташем»

Після матчу «Динамо» – «Бешикташ» (4:0) гравці нашої команди вийшли lj мікст-зонb, на «розтерзання» журналістів. Першим з'явився автор одного із забитих м'ячів Андрій ШЕВЧЕНКО:

- Найважливіший матч був на виїзді, де ми виграли 4:1. Вдома ж зіграли правильно: розташувалися й вичікували. Супернику потрібно було атакувати, вони відкрили для нас багато вільних зон, які ми і використали. Забили швидкий м'яч і зіграли на «нуль» в обороні. Гадаю, від футболу глядачі отримали велике задоволення.

- Що очікує на «Динамо» в Манчестері?


- Через два дні ми їдемо на короткотривалий збір до Туреччини. Потрібно добре підготуватися і вдало розпочати чемпіонат. «Манчестер Сіті» – дуже сильна команда, з хорошими гравцями. В Англії буде важко.

- Як оціните власну форму?

- Гадаю, матч показав – почуваю себе добре. Команда виграла, а я забив м'яч.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- У першу чергу, хочу подякувати всім уболівальникам, які прийшли нас підтримати. Було дуже приємно, та ви й самі бачите, що команда грає по-іншому, коли стадіон переповнений. Гадаю, всі отримали задоволення від гри та результату. Ми – від повних трибун, а вболівальники – від гри.

- Вам дісталося в першому таймі…

- Нічого, буває.

- Холодно було?

- Ні, нормально. Нам не звикати грати за будь-якої погоди. Хорошу гру потрібно показувати і в спеку, і в холод.

- Ви не виглядаєте задоволеними…

- Емоції трохи вщухли. Відчувається певна втома, плюс певні обставини.

- Що тренер сказав у перерві?


- Необхідно продовжувати грати в тому ж дусі, не зменшувати обертів. Бігти в контратаки і діяти в ключі, який приніс нам позитивний результат.

- Видно, що в «Динамо» з'явився колектив. Що змінив Сьомін?


- Передусім, футбол потрібно любити, а не тихо ненавидіти. Усе робиться для того, щоб команда тренувалася на тлі серйозних навантажень, щоб ми їх виконували із задоволенням та з величезним бажанням. Приємно працювати на хорошому емоційному тлі. Гадаю, це має велике значення, адже тоді й навантаження переносяться набагато легше, стан гравців й атмосфера всередині колективу стабілізуються та стають сприятливішими. Як наслідок – приходить результат.

- Що скажете про «Манчестер Сіті»?

- Мене давно більше цікавить стан своєї команди. Усе залежить виключно від нас. Коли настане час готуватися безпосередньо до цього матчу, будемо вивчати команду суперника. Потрібно буде підготуватися якнайкраще й після короткого збору в Туреччині стартувати в чемпіонаті України. Лише після цього прийде час матчу з англійцями.

* * *

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Звичайно, «Динамо» було сильнішим! Важко забити в кожній із зустрічей по чотири м'ячі, але ми це зробили. Дуже щасливий і радий, що все склалося. Хочу подякувати вболівальникам, які прийшли нас підтримати. Перегравши «Бешикташ», ми вкотре довели, що є серйозною командою. Тепер готуємося до «Манчестер Сіті».

- Юрій Сьомін за короткий період повернув команду в колишнє русло. За рахунок чого?


- Він знає «Динамо» дуже добре, команда теж його знає. У нього було достатньо мало часу, але він зміг створити серйозну команду, поставити все на свої місця. Дай Боже, щоб так тривало. Незабаром у чемпіонаті України гра з «Металургом», а в Лізі Європи – з «Манчестер Сіті».

- Що про «Манчестер Сіті» скажете?


- Це хороша команда, з блискучими гравцями. Гадаю, показавши нашу найкращу гру, можна виходити і проти англійського клубу.

- Відчуваєте, що можете і фіналу дістатися?


- Це ви далеко зайшли. Особисто я зараз серйозно налаштований на гру з донецьким «Металургом». Так само вважає й Юрій Павлович. Зосередимося на чемпіонаті – нам потрібно набирати очки.

- Ви з Даріо Срною обговорюєте футбольне протистояння «Динамо» та «Шахтаря»?


-Так, і з Даріо, і з Едуардо говоримо. Нещодавно обговорювали майбутній чемпіонат Європи, гру донеччан із «Ромою».

- Огнєне, кому присвятите забитий м'яч?

- (сміється) Беріславу! (селекціонер «Динамо», – прим.авт.)

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- У «Бешикташа» слабких якостей немає. Ми просто нав'язали їм свою гру, знайшовши сили зробити це.

- Після травми ви знову у грі. Як себе почуваєте?


- Нога вже не болить, але ще важкувато весь матч відіграти. Вийшов на заміну, тому що довго не тренувався й не грав.

- Якою була установка на гру?


- Аналогічною, як і на перший матч. Якщо кожен гравець буде викладатися на полі на 100% і діяти на межі своїх можливостей, завжди буде шанс перемогти!

- Мілоше, що змінилося з поверненням Сьоміна до команди?

- Важко сказати. У нас і за Газзаєва було непогано…

- Окрім результату…

- Я не можу про це говорити. Ви, журналісти, вболівальники клубу, самі можете зробити висновки, як грала команда раніше, як грає тепер. Та все ж, різниця є.

- Що можете сказати про «Манчестер Сіті»?


- На нас чекає важка гра. «МанСіті» – дуже хороша команда. «Динамо» потрібно кожного разу показувати свою найкращу гру, тоді проблем не виникне!

- Хто найсильніший футболіст в англійців?


- Таких багато. Когось виокремити? (замислився) Серб Коларов.

- Ваш товариш?


- (посміхається) Так, ми грали разом у «Чукаричках». В їхній команді ще багато хороших футболістів, але ми впораємося!

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер