Гравці «Динамо» – про перемогу над «Гентом»

Гравці «Динамо» – про перемогу над «Гентом»

Після закінчення матчу «Гент» – «Динамо» (1:3) гравці української команди швидко попрямували з роздягалень до автобусу, узявши курс на… Остенде. Аеропорт цього приморського міста працює цілодобово, саме звідси в ніч із середи на четвер динамівці вирушили до Києва та при цьому ділились враженнями про перемогу над віце-чемпіоном Бельгії.

Олег ГУСЄВ, півзахисник «Динамо»:

- Судячи з результатів двох зустрічей, особливих проблем «Динамо» в боротьбі з «Гентом» не мало. Ви, як футболіст, дотримуєтеся іншої думки?


- Не знаю, я грав мало, лише в матчі-відповіді в Генті вийшов на останню чверть години. Виходячи з розмов із хлопцями, перша гра вийшла дуже важкою, лише за рахунку 2:0 можна було перевести подих. Непросто довелося й у виїзному матчі, особливо перші тридцять хвилин. «Гент» атакував, а ми змогли створити два вигідних моменти, один із яких спромоглися реалізувати. Після цього гра заспокоїлася, від нас вимагалося лише довести її до завершення.

- У другому таймі ви активно увійшли до гри. Проблем із взаєморозумінням із партнерами не виникло?

- Від мене вимагалося продовжити виконувати спочатку оголошене завдання на гру, нічого «не зіпсувати». Можливо, дещо полегшила наше завдання гра в більшості – як після гри розповіли хлопці, один із захисників суперника через травму залишив поле, а ліміт замін був на той час вичерпаний. Як наслідок, з’явилися вільні зони, в які мав уриватися і пропонувати себе партнерам. Плюс, рахунок дозволяв почувати себе впевненіше. Шкода лише, що пропустили в цей період. Але й забити м’яч теж вийшло. Отримав класну передачу від Шевченка і пробив повз воротаря.

- За п’ятнадцятьма хвилинами в Генті можеш оцінити свою нинішню ігрову форму?

- По цьому часу важко щось визначити. Так, вийшло забити м’яча, допоміг команді перемогти. А щоб зробити повніші висновки, треба провести на полі хоча б тайм.

- Хочеться почути від вас, що травми нарешті перестали турбувати…

- Я й сам хочу в це вірити, а зараз борюся з ними. У мене був рецидив травми пахових кілець, операцію на яких мені зробили шість із половиною років тому. Сподіваюся, тепер вони мене не будуть турбувати.

* * *

Денис БОЙКО, воротар «Динамо»:

- Ми провели дві хороших гри проти «Гента». Вони були далеко не легкими, як це могло здатися збоку. Тепер потрібно відновитися і готуватися до наступних матчів, які напевно будуть складнішими.

- У першому таймі арбітр зробив вам усне попередження за затримку часу. Це була тактична задумка з вашого боку?

- «Гент» у цей час заволодів ініціативою, ось і вирішив трохи заспокоїти гру. Це нормальний хід, воротарі його часто використовують.

- Що сталося в епізоді з пропущеним м’ячем?

- Пішла подача зі штрафного, суперник виграв верхову боротьбу і добре пробив під поперечину. Цей момент ми ще будемо розбирати з Михайлом Михайловим, дивитися повтори. Після цього зроблю точнішу оцінку епізоду, а для себе – необхідні висновки.

- Гра для вас вийшла нескладною. Лише кілька ударів у рамку воріт…

- Так, окрім епізоду з пропущеним м’ячем, можу згадати підступний удар у першому таймі зі штрафного. Загалом була звичайна для воротаря робота – гра на виходах, підбір, введення м’яча.

- Захист «Динамо» цього сезону формують Михалик і тріо бразильців. Вистачило часу встановити з ними взаєморозуміння?


- У такому складі ми почали грати на передсезонних зборах команди в Австрії. Захист у нас хороший, взаєморозуміння налагоджене на найвищому рівні. Це була наша шоста гра в новому сезоні. Особисто я теж додав у впевненості, багато в чому завдяки підтримці збоку Валерія Георгійовича (Газзаєва, - прим.авт.) і хлопців по команді. Тепер сподіваюся віддячити їм надійною грою.

- Які передчуття напередодні п’ятничного жеребкування плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів?

- Жодних переваг із п’яти можливих суперників у мене немає. Хто б «Динамо» не попався, потрібно максимально зібраними виходити на поле, не дозволяючи собі навіть секундного послаблення. Лише грою потрібно доводити, що ми готові виступати в Лізі чемпіонів.

* * *

Данило СИЛЬВА, захисник «Динамо»:

- Гра з «Гентом» вийшла непростою, в першому таймі суперник спричинив нам немало проблем. Перемога дісталася «Динамо» із труднощами. У цьому матчі тренер сказав мені всю увагу зосередити на захисті, щоб не пропустити гол. Адже якщо б це сталося на початку зустрічі, надалі нам довелося дуже непросто. Перша двадцятихвилинка була для нас складною. Гравці «Гента» були спровненими сил, багато атакували і хотіли першими забити м’яча. Що стосується жеребкування, багато партнерів по команді не хочуть, щоб нам попався «Зеніт». Але я не думаю, що побоюватися потрібно лише клуб із Росії. Небезпечні всі п’ять суперників, до кожного з них доведеться шукати потрібні підходи, щоб у вересні зіграти в Лізі чемпіонів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер