Гравці «Динамо» про перемогу над «МанСіті»

Гравці «Динамо» про перемогу над «МанСіті»

Після успішних матчів футболісти «Динамо» завжди охоче спілкуються з представниками ЗМІ. Гра з «Манчестер Сіті» не стала виключенням.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Рахунок 2:0 дає хорошу перевагу, але на нас чекає другий поєдинок, в якому все і вирішиться.

- За рахунок чого так упевнено вдалося переграти англійців?

- Я вчора казав, що ми маємо строго зіграти з Андрієм Шевченком не по захисниках, а по опорних півзахисниках – Баррі, Яя Туре, Забалеті. Разом відбирали м’яча, всією командою йшли в атаку. Гадаю, перемогли саме за рахунок командної гри.

- Команда свідомо віддала ініціативу супернику після першого забитого м’яча, бажаючи діяти на контратаках?

- У принципі, так. Ми практикували «аритмію». Спочатку атакували, а потім віддавали м’яча супернику. Просто бігати, накривати і пресингувати нікому не під силу.

- Вас здивувало, що англійці в Києві не тренувалися?

- Мене вразило, коли Манчіні сказав, що на стадіоні «Динамо» погане поле. Воно – відмінне! Для мінусової температури і такої пори року поле в хорошому стані.

- Як оціните шанси на вихід до чвертьфіналу?

- Я би сказав, що ще нічого не зрозуміло. Англійці дуже сильні на своєму стадіоні. Тому нам потрібно дуже відповідально готуватися до гри-відповіді.

* * *

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Сьогодні ми молодці, але це був лише перший поєдинок, перший тайм. Другий відбудеться в Манчестері, там нам потрібно зіграти ще впевненіше. На нас чекає ще одна важка гра. Потрібно працювати, готуватися... Поєдинок показав, що ми можемо грати з командою рівня «Манчестер Сіті» на рівних.

- Які слова почули від Сьоміна в перерві?

- Що ми добре граємо, потрібно продовжувати в тому ж напрямі. При цьому необхідно обов’язково тримати концентрацію до останньої хвилини й бути серйозними в обороні. Усе це вийшло, а Гусєв забив другий, дуже красивий м’яч.

- Перед грою припускали, що так упевнено переграєте «Манчестер Сіті»?

- Звичайно! «Динамо» – серйозна команда. Хорватській пресі я сказав, що будь-який суперник, який приїжджає до Києва, не може бути впевненим на сто відсотків у своїй перемозі. Я не пам’ятаю, коли ми востаннє в єврокубках програвали вдома. Хіба що «Барселоні».

- Юрій Сьомін казав: щоб перемогти англійців, потрібно грати на межі своїх можливостей. Ви сьогодні так і робили?

- Він сказав, що кожен має зіграти як із «Бешикташем», плюс ще 20% своїх можливостей. Гадаю, кожен динамівець сьогодні так грав. Повторюся – слабких місць не було, всі футболісти діяли на високому рівні.

* * *

Горан ПОПОВ, захисник «Динамо»:

- Для нас це був дуже важливий матч. Залишилося забити м’яча на виїзді, і все буде гаразд.

- Зайве казати, кому ви присвячуєте цю перемогу?

- Попередній успіх, коли я забив гол, присвятив своєму брату, оскільки в нього народився син. А сьогодні – своєму сину, який з’явився на світ 7-го березня. Коли поїду до розташування збірної, зможу його побачити.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Ми зіграли лише перший тайм, в якому забезпечили певну перевагу. Все вирішиться в Манчестері. Результат для нас сприятливий, а зараз потрібно переключитися на домашню гру чемпіонату з «Ворсклою», яка відбудеться 13-го числа. Вже потім будемо думати про гру-відповідь з англійцями.

- Якби вам до матчу сказали, що рахунок буде 2:0, ви би погодилися?

- Навіть якщо б рахунок був 0:2, у Манчестері потрібно було виходити на поле, показувати хорошу гру й результат.

- Манчіні сказав, що його команда пропустила два безглуздих голи…

- Знаєте, мені важко коментувати слова головного тренера, навіть якщо це наставник суперника. Це його право так казати. Я вважаю, ми зіграли дуже організовано, грамотно. Чудово розуміли, що в даному випадку індивідуальна майстерність окремих гравців «Манчестер Сіті» вища, ніж наша. Але за рахунок грамотної організації командної гри в обороні і швидких контратак змогли досягти результату. Це принесло плоди, ми з оптимізмом чекаємо на гру-відповідь.

- Який відрізок був найважчим у матчі?


- Кінцівка. Ми занадто підсіли, притиснулися до воріт.

- Ця гру була для «Динамо» найкращою в єврокубках?

- Я би так не сказав. Гадаю, найкраща – попереду.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер