Гравці «Динамо» – про підготовку до сезону

Гравці «Динамо» – про підготовку до сезону

За час тривалої перерви журналісти встигли скучити за гравцями «Динамо». Тому в рамках Дня відкритих дверей на базі в Кончі-Заспі із задоволенням поспілкувалися з футболістами.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Тренування у Сьоміна цікавіші, ніж у Газзаєва?


- Знаєте, досить ставити подібні питання. У нового тренера своя концепція, бачення гри і давайте цю тему закриємо. Так, у Валерія Георгійовича не склалося в «Динамо». Але так само буває й у гравців, коли вони переходять до нових для них команд, до нових для них колективів. Буває, не все складається добре. Але те, що Газзаєв – кваліфікований фахівець, давно доведено ним самим. Що стосується Юрія Павловича, у нього зовсім інші принципи, інші погляди на життя, зовсім інша робота і система підготовки. А якісь висновки робити з приводу тренерів – не в компетенції гравців.

- Зараз у команді серйозна конкуренція серед воротарів. Що можете сказати з цього приводу?

- Це знову питання не до мене. Усі гравці – хороші хлопці, які хочуть пробитися до основи, так само як і я. Що ще сказати з цього приводу? Працюємо, ми всі рівні.

- Чи були якісь новинки чи родзинки на зборах? Чи все, як завжди?

- Не помітив. Згадую час, коли я працював із Юрієм Павловичем. Тепер він намагається повернути нам ті ж принципи гри, ті ж ідеї, бажання, той же настрій, як і раніше.

- Коли Сьомін вперше очолив команду, дуже швидко налагодив атмосферу в команді. Як тепер?

- Можу сказати, що гравці нашої команди тепер набагато більше посміхаються!

* * *

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- Позаду збір в Ізраїлі. Юрій Сьомін, так само як і ваші партнери, оцінюють його позитивно, але в той же час результати, показані в контрольних матчах, не завжди дають підстави погодитися з цим...


- Команди, які ставлять перед собою великі цілі, завжди мають думати про результат. З іншого боку, це був лише перший збір. Десь грали на тлі втоми, десь тренери проводили певні експерименти. Тому, найголовніше, що ми заклали фундамент функціональної готовності. А найближчий час будемо використовувати для того, щоб награти якісь тактичні та технічні елементи.

- Що скажете про суперника «Динамо» в 1/16 фіналу Ліги Європи – турецький «Бешикташ»? Стежите за виступами турок?


- Гадаю, кожен із нас стежить і цікавиться тим, як виступають турки. «Бешикташ» – дуже хороша команда, високого рівня. Тому зараз намагаємося її вивчити, намагаємося зрозуміти, які в неї сильні та слабкі якості.

- Юрій Сьомін сказав, що ви продовжили контракт із командою...

- Так, справді. На півроку – до найближчого літа.

- Коли вирішилося питання з вашим новим контрактом?

- На зборі в Ізраїлі. Головний тренер сказав, що прийняте рішення про продовження угоди.

- На ваш погляд, до якого віку футболісти можуть виступати на професійному рівні?

- Усе залежить від того, наскільки гравець виконує поставлені перед ним завдання. Футболіст може грати і до 40 років, якщо він ні в чому не поступається партнерам і підтримує форму на певному рівні. Якщо людина з цим порається, то чому він має завершувати кар’єру в 30 чи 35 років? Візьміть того ж Райяна Гіггза. Йому довіряють і навіть захоплюються тим, в якому він перебуває стані. Тому все залежить від самого футболіста. У нас просто склався стереотип: якщо гравцю за тридцять – це вже ветеран. Нічого подібного! Можу сказати, що зараз цілком нормально себе почуваю. Точно так, як і в 20 років. Усе залежить від самопідготовки, від психології футболіста. Тому, повторюся, можна грати і до 40 років.

Світлана Полякова, Яна Котик, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер