Гравці «Динамо» про майбутній матч із «ПСЖ»

Гравці «Динамо» про майбутній матч із «ПСЖ»

Напередодні повторної зустрічі проти «ПСЖ» динамівці запросили на тренування представників ЗМІ. Наставник команди Юрій Сьомін провів прес-конференцію, а футболісти поспілкувалися з журналістами, вийшовши на футбольне поле.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Ми би хотіли побачити український півфінал, але сьогодні всіма думками потрібно бути зосередженими на майбутній грі й думати виключно про те, як проявити всю свою майстерність. Гра очевидно буде непростою. Ми чудово знаємо, що наш суперник приїхав у самому бойовому складі.

- 0:0 на чужому полі – слизький рахунок. Якщо раптом пропустите…

- Впродовж зустрічі ми маємо бути готовими до будь-якого сценарію, який тільки може розгорнутися. Для нас головне – підсумковий результат. Наша команда готова вийти на футбольне поле і докласти максимум зусиль, щоб досягти необхідного результату. Я впевнений, що стадіон буде заповнений вщент. Це стане додатковим стимулом, який допоможе вирішити поставлену задачу.

- Як вважаєте, відсутність Кежмана – плюс для «Динамо»?


- Я про це не думаю.

- Що ви можете, загалом, сказати про нападників «ПСЖ»? Наприклад, про високого Оаро?

- У нас є своя команда, і ми маємо думати про свою гру. А команда суперника нехай сама вирішує свої проблеми. Відсутність чи присутність певного гравця суперника не має впливати на малюнок нашої гри і на те, що ми маємо робити на футбольному полі.

- Ви грали проти «ПСЖ» у 90-х роках у Лізі чемпіонів…

- Я не буду порівнювати ті ігри й сьогоднішнє протистояння. Це абсолютно даремне заняття. З тих пір минуло 15 років, багато чого змінилося.

* * *

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- Завтра дуже хотілося б перемогти і порадувати вболівальників позитивним результатом.

- У першій грі команда грала від оборони, завтра тактика зміниться?

- З цим питанням краще звернутися до головного тренера. Яку установку він дасть, яку тактику обере, це ми й будемо виконувати на полі. В різних іграх ми реалізуємо різні тактичні схеми. Залежить від суперника і завдання на матч.

- Чому ця різноманітність не допомогла в Парижі?

- Зараз потрібно забути про те, що було в Парижі. Ми там зіграли, тепер нічого не повернеш. Тому потрібно дивитися вперед. Завтра докладемо всіх зусиль, щоб досягти позитивного результату.

- В 1/8 і в 1/4 Кубка УЄФА «Динамо» грало з різними варіантами оборони. Як, на твій погляд, буде завтра?

- Це краще запитати в головного тренера. В цьому випадку все залежить від нього і від того, яких виконавців він обере. Особисто для мене немає великої різниці, з ким грати. У нас всі кваліфіковані футболісти, незамінних немає.

* * *

Олександр АЛІЄВ, півзахисник «Динамо»:

- Потрібно атакувати, але з розумом, щоб не пропустити в свої ворота. Внічию нам грати не можна, тому будемо налаштовуватися тільки на перемогу.

- Чим можеш пояснити спад у своїй грі?

- Я так не вважаю. Знаю, що не дуже добре зіграв у Парижі, але це не означає, що в мене спад.

- Можливо, дає про себе знати фізична втома?

- Звичайно, вона присутня. Але нічого страшного. Я футболіст, а обравши таку професію, потрібно вміти грати на тлі втоми.

- Визнаєш, що в матчах європейського рівня відчуваєш себе не так упевнено, як в іграх домашнього чемпіонату?

- Так, є якась скутість, переживання… Гадаю, потрібно холоднокровніше ставитися до міжнародних поєдинків, щоб почувати себе так, як у чемпіонаті України.

- Що потрібно змінити в атаці «Динамо», в порівнянні з першим матчем, щоб забити гол у ворота «ПСЖ»?

- Головне, що ми граємо вдома. Команда суперника більше буде відходити назад, а нам потрібно атакувати. Важливо, щоб була присутня агресія.

- В останньому матчі проти «Чорноморця» всі три м’ячі «Динамо» забили здалеку. Завтра теж спробуєш частіше бити по воротах?

- Звичайно. Мені завжди говорить про це Юрій Павлович. Якщо є момент в 20-25 метрах від воріт, і м’яч під ногою, потрібно бити. Я кожного разу відпрацьовую такі удари на тренуваннях, тому виходить забивати.

- У складі «ПСЖ» можуть зіграти ветерани Жюлі та Макелеле. Як ви вважаєте, це відчутне посилення для суперника?


- Звичайно. Це досвідчені гравці, які пограли в дуже хороших клубах. Але нас це не лякає. Навіть якщо вони вийдуть на полі, це до кращого. Завжди приємно грати проти таких великих футболістів, як вони.

* * *

Бадр ЕЛЬ КАДДУРІ, захисник «Динамо»:

- У складі «ПСЖ» не тільки Сессеньйон, а всі 11 футболістів грають дуже добре. Уважно діючи проти Сессеньйона, не варто забувати про інших футболістів. Звичайно, через нього розгортається багато атак, тому його потрібно «закрити». Нас цікавить команда «ПСЖ» в цілому, а про кожного гравця персонально думати не будемо.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер