Гравці «Динамо» про найважливіший матч осені

Гравці «Динамо» про найважливіший матч осені

На відкрите тренування напередодні матчу «Динамо» – АЗ наші футболісти вийшли з гарним настроєм. Подолавши вірусну інфекцію, приєднався до команди Олег Лужний. Відновившись після ушкодження, знову в загальній групі Андрій Шевченко. Порадувало поява на полі Олександра Шовковского, щоправда, голкіпер поки займається за індивідуальною програмою, але його повернення до гри вже не за горами. Також окремо від основної групи «накручували» кола навколо поля Попов і Кравець. Через травми були відсутні на занятті Гільєрме, Бертольйо і Маграо. Всі інші готові до бою, із задоволенням розпочавши тренувальне заняття. Перед його початком динамівці поспілкувалися з журналістами:

Андрій ЯРМОЛЕНКО, нападник «Динамо»:

- Якщо ми самі не припустимося помилок, шансів у АЗ не залишиться. Останнім часом ми досягаємо результату, напевно, тому і здається, що в наших діях з'явилася легкість. У нас є й емоційна перевага після кількох перемог, у всіх хлопців гарний настрій. Також відзначив би, що голландці грають у відкритий футбол, а це набагато приємніше, ніж діяти проти команд, які всім складом обороняються. Після першої гри у складі суперника виокремив би центрального нападника Жонатаса і правого захисника Марселліса, який грав проти нас у молодіжній збірній.

* * *

Роман ЄРЕМЕНКО, півзахисник «Динамо»:

- Ми себе почуваємо добре, із нетерпінням чекаємо на завтрашню гру. Вона буде дуже важливою для нас. Потрібно перемагати. Погоджуюсь, що матч із АЗ ключовий у боротьбі за вихід із групи.

- Зараз «Динамо» перебуває на другому місці в групі. Це заслужено, чи будете претендувати на більше?


- Звичайно, будемо намагатися посісти перше місце.

- За рахунок яких компонентів збираєтеся перегравати команду з Алкмаара?

- Із нашими швидкими контратаками, як ви бачили в першому матчі, їм важко впоратися. Також потрібно більше тримати м'яча.

- Не виникає відчуття, що в цих іграх ви б'єтеся за тренера? Адже від виходу із групи залежатиме майбутнє Лужного на посаді головного тренера…

- За Лужного, за вболівальників, за себе, за «Динамо»… Ми б'ємося за всіх!

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Сьогодні ми переглядали гру з «Іллічівцем», розбирали всі моменти: і негативні, і позитивні. Так само дивилися гру з АЗ, тому, гадаю, ми повністю готові до гри. Які почуття після першого покеру в кар'єрі? Подвійні. З одного боку, був радий, відчував лише позитивні емоції, а з іншого – потрібно було думати про матч із АЗ. На нас чекає дуже важка й важлива гра.

- За рахунок чого будете перемагати АЗ?

- Передусім, за рахунок величезного бажання. Добре, що в останніх матчах ми виграємо, у нас багато чого виходить. Після гри з «Іллічівцем» проблем із реалізацією, напевно, вже немає (сміється). Принаймні, на це будемо сподіватися. Нам потрібно з перших хвилин брати ініціативу до своїх рук і нав'язувати голландцям свою гру. Буде дуже цікавий поєдинок.

- Артеме, як ви реагуєте на публікації в деяких ЗМІ про те, як і де ви відзначали покер?

- Я й сам вам можу про це розповісти. Провів кілька годин у ресторані, до дванадцятої ночі посидів із друзями. Вважаю, це нормально. Тим паче, якщо врахувати, що в нас дуже багато ігор, тому потрібно знаходити час, щоб трохи відійти від футболу.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Я ще працюю за індивідуальною програмою, але найближчим часом буду повноцінно готуватися до матчів. Коли точно – сказати неможливо. Медицина – неточна наука.

- Матч із АЗ доведеться дивитися на трибуні?

- Ми всі чудово розуміємо, що майбутня гра – багато в чому важлива й вирішальна. Вона визначить наше майбутнє в турнірній боротьбі. Всі хлопці розуміють відповідальність, яка на них лежить, тому з повною віддачею готуються до гри. Гадаю, легко не буде. Буквально нещодавно мене запитували з приводу того, чого нам у багатьох іграх не таланило, щось ішло не так, як ми того хотіли. А в першій грі з АЗ фортуна була на нашому боці. Я казав неодноразово і ще раз повторю – в якому ключі грали хлопці, з якою самовіддачею і бажанням, це й були складові нашого везіння. Везіння ми заслужили своєю грою, терпінням. Я вважаю, якщо ми будемо продовжувати працювати в такому ж дусі, то чашу терезів однозначно схилимо на наш бік і досягнемо всіма бажаного виходу з групи.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Настрій блискучий! Тренуюся в одній групі з командою, буду готовий вийти на поле й допомогти хлопцям. Щоправда, швидше за все, не з перших хвилин. Утім, якщо потрібно провести весь матч – я готовий. Коліно поводиться краще, йому просто потрібно було дати можливість відпочити кілька днів, зробити процедури. У мене було більше проблем зі спиною, вона ще турбує. Але зараз себе почуваю краще. Завтра ми зобов'язані вигравати. Для того, щоб вийти із групи, необхідно лише перемагати. Ми маємо грати першим номером. Потрібно більше атакувати, створювати голеві моменти і, звичайно, дуже обережно грати в обороні. Всі розуміють і знають, що це найважливіша гра сезону.

- Ейфорія після перемоги над «Іллічівцем» не завадить?

- Це дві команди різного класу. «Іллічівець» додав гарного настрою футболістам і вболівальникам. Сподіваюся, вони завтра прийдуть на стадіон і підтримають нас.

* * *

Тарас МИХАЛИК, захисник «Динамо»:

- У першому матчі в АЗ було кілька моментів біля наших воріт. Ми розібрали на теорії, чому вони виникали. У таких серйозних іграх без помилок не буває. Гадаю, АЗ так само ретельно проаналізував наші ігри, зробивши необхідні висновки. Але в нас є перевага – грати вдома завжди легше. Сподіваюся, завтра на стадіоні вболівальників збереться багато, вони нас будуть підтримувати і гнати вперед так само, як це робили фани АЗ у Голландії. У складі суперника є непоганий півзахисник і капітан команди Схаарс, який добре діє в центрі поля, а також цікавий нападник Пелле, який три рази вийшов на заміну і тричі забив. Але будемо сподіватися, що Пелле більше не заб'є. Ми докладемо максимум зусиль для цього. А наш Тьома (Мілевський, – прим.авт.), гадаю, має в запасі кілька м'ячів для них (посміхається).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер