»Иллічівець» - «Динамо». Як це було

»Иллічівець» - «Динамо». Як це було

Перший матч між «Динамо» та «Іллічівцем» відбувся в Києві 4 серпня 1997 року. Тоді команда Валерія Лобановського природно перемогла 3:0 (м'ячі на рахунку Шкаленка, Максимова та Радченка).

Усього ж за десять останніх років у чемпіонатах України суперники зустрічались 19 разів. Величезна перевага на стороні динамівців – 17 перемог та дві нічиї. Різниця м'ячів 42:7.

У Маріуполі з 9 матчів динамівці здобули перемогу у вісьмох. Єдину домашню нічию (1:1) «Іллічівець» святкував у 14-му чемпіонаті України.

Найрезультативніші гравці зустрічей – Ребров, Швацьких та Чернат. На їхньому рахунку по чотири м'ячі. Усього у воротах маріупольців «розписались» 24 динамівці. У рядах суперників шість щасливчиків-голеадорів (Браїла відмітився двічі).

Найпопулярнішим рахунком у зустрічах «Динамо» та «Іллічівця» були перемоги киян із рахунком 2:0. Так завершились сім матчів. Найрезультативнішим виявився поєдинок у 9-му чемпіонаті України, який приніс «Динамо» перемогу 6:1.

Плеймейкер Флорін Чернат виявився єдиним із динамівців, кому вдалось тричі забити в одній зустрічі. Це сталося в 11-му чемпіонаті України.

Залишається добавити, що матч першого кола чемпіонату України 2006/07 завершився перемогою «Динамо» 1:0. Наприкінці першого тайму переможний м'яч забив Горан Саблич.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер