»Іллічівець» - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

»Іллічівець» - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

Микола Павлов, головний тренер "Іллічівця":

- Сьогодні перед грою я відчував, що в історії взаємин з київським "Динамо" вже повинен бути вписаний хоча б один позитивний для нас результат. Результат цієї зустрічі став гарним подарунком для нашого багаторічного капітана Сергія Дірявки, який сьогодні попрощався з великим футболом. Ви навіть не уявляєте собі, як багато він зробив для нашої команди.
Символічно, що 10 років тому, коли я тренував "Дніпро", а Сергій був там капітаном, ми на рівних суперничали з "Динамо". І от сьогодні, у день його прощання з великого футболу, ми вперше не програли киянам з маріупольським "Іллічівецем".

Я говорив хлопцям, що в житті завжди є місце для гарного, а погане обов'язково колись закінчується. Я стверджував, що нам повинно пощастити. Так воно й сталося. Хоча матч вийшов неймовірно складний. Утім, у протистоянні з чемпіоном по-іншому й бути не могло. До речі, відзначу ще один символічний момент. Сьогодні вперше на позиції останнього захисника зіграв вихованець маріупольського футболу Яксманицкий виконав ту ж роль, що й Дірявка багато років. Відбулася символічна передача естафети.

* * *

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

- Можу сказати, що сьогодні було справжнє дербі. Принципове, бойове... На мій погляд, у цьому матчі було кілька переломних моментів. Але найскладнішим із них для нас виявився пенальті. У цілому, можу сказати, що ми не змогли надати вагомих аргументів, щоб домогтися перемоги. Так, ми контролювали хід гри, атакували, але не можна ж так безладно і безвідповідально грати в обороні. Пропускати такі контратаки після розіграшу стандартного положення у воріт суперника - це просто дитячий белькіт.

Не можу не відзначити, що маріупольська команда зіграла дуже грамотно, перекриваючи зони, використовуючи кожну можливість для атаки. Чудово розумію, що для наших суперників ця нічия дорівнює перемозі.

- Чому в кінцівці матчу, намагаючись підсилити атаку, ви випустили на поле Клебера, а не Верпаковскіса?
- Маріупольці захищалися великими силами. Клебер за своїми індивідуальними якостях краще працює з м'ячем. А Верпаковскісу потрібен простір, який у воріт суперника на той момент був відсутній.

- Наскільки серйозна травма Несмачного?
- Зараз важко сказати. Свій вердикт наші лікарі винесуть тільки завтра. Для нас будь-яка травма неприємна. Адже вже 10 серпня нам треба зіграти в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Сподіваюся, що ушкодження у Несмачного не виявиться серйозним.

Матеріал газети "Спорт-Експрес в Україні".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер