Ілля Кенціг: «Динамо» – це клуб високого європейського рівня»

Ілля Кенціг: «Динамо» – це клуб високого європейського рівня»

Відомо, що багатий досвід київського “Динамо”, його гравці, тренери та керівництво вже упродовж багатьох десятиліть постійно викликає до себе непідробний і живий інтерес громадськості та фахівців навіть дуже високорозвинених у футбольному відношенні країн. Авторитет “Динамо” – аксіома і в підтвердженнях не має потреби. І, все-таки, погодитесь, приємно чути або читати схвальні та незаангажовані вислови о клубі та його людях.

Які, наприклад, спогади можуть бути у леверкузенського “Байєра” про київське “Динамо”, що обіграло його в Лізі чемпіонів? А ось Кристоф Даум, тодішній тренер “Байєра”, вважає, що йому …пощастило. Адже двобій з “Динамо” надав керманичу можливість особисто побачити людину, яку він вважає своїм учителем.

-Коли Валерій Васильович приїхав у Леверкузен, Даум одразу ж відвідав його в готелі, щоб особисто показати свою повагу, - розповідає в інтерв’ю кореспонденту газети “Спорт-экспресс” провідний менеджер “Байєра” Ілля Кенціг. – Грати проти Лобановського для мене – велика шана!, – це вже слова самого Даума.

Але і пан Кенціг, з ім’ям котрого багато хто пов’язує сьогоднішні успіхи “Байєра” (фіналісти Ліги чемпіонів, віце-чемпіони Німеччини) уважно стежить за футболом на пострадянському просторі, де його оку особливо примітен клуб з берегів Дніпра: - “Не думаю, що футбол у СНД нині в жахливому стані. Але, якщо подивитися, в яких економічних умовах він розвивається, якого рівня, порівняно із Заходом, організація більшості клубів, їх професіоналізм, то просто диво, що команди з Росії чи України інколи на рівних суперечать із багатьма суперниками, які знаходяться в незрівнянно кращих умовах. Зрозуміло, мова йде не про київське “Динамо”! Ми грали проти цього клубу в Лізі чемпіонів і бачили, що робота там поставлена на високому європейському рівні. Я навіть сказав би, краще, ніж у “Барселоні”, “Реалі” чи “Лаціо”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер