»Іллічівець» - «Динамо» - 1:1. Складнощі весняного футболу

Поєдинок у Маріуполі проти місцевого «Іллічівця» не обіцяв для «Динамо» легкої прогулянки. Криворізький «Кривбас» у минулому турі в Києві продемонстрував, що аутсайдери чемпіонату навіть у матчі з лідером готові боротися за очки, заради цього віддавши всі сили на полі. У результаті в звітному поєдинку, який проходив за складних погодних умов, переможця так і не вдалося виявити.

Стартовий склад нашої команди у порівнянні з поєдинком минулого туру з «Кривбасом» зазнав кількох змін. Так, дебютував у складі «Динамо» бразилець Данило Сильва, який зайняв позицію на правому фланзі захисту. Відразу варто відзначити, що новачку поки що бракує взаєморозуміння з партнерами, що й недивно, адже Данило лише останній тиждень перебуває в розташуванні команди. До центру оборони повернувся Хачеріді, який відновився після травми, а Михалик склав пару Вукоєвичу в центрі поля.

Перший тайм пройшов за відчутної переваги гостей. Утім, небезпечних моментів біля воріт Всеволода Романенка виникало не так уже багато. Не сприяла комбінаційній грі підопічних Валерія Газзаєва і погода – йшов мокрий сніг, який супроводжувався неприємним вітром. За таких умов акцент в атакувальних діях команди робили на верхові навіси з флангів і, звичайно, стандартні положення. У «Динамо» активністю виділялися Ярмоленко і Шевченко, які своїми переміщеннями заплутували захисників суперника, а у господарів основна небезпека виходила від «мозкового центру» – Ярошенка і Пуканича. Утім, у першій половині матчу забитих м’ячів і по-справжньому небезпечних моментів глядачі так і не побачили.

У перерві Валерій Газзаєв, незважаючи на нульовий рахунок, не став вносити змін до складу. Малюнок гри після поновлення гри не змінився – динамівці продовжували вести гру, фактично закривши опонента на своїй половині. Досить швидко Нінковичу вдалося переправити м’яча до сітки після пасу Мілевського, але за мить до цього арбітр зафіксував у капітана «Динамо» офсайд. У середині тайму господарі залишилися в меншості, і здавалося, що забитий м’яч у виконанні гостей – лише справа часу.

Але ні! Один із нечисленних виходів «Іллічівця» до чужого штрафного майданчика став результативним. Удар «на вдачу» від Пуканича, а Тищенко, який вискочив з-за спин захисників, транзитом від поперечини увігнав м’яча до воріт Шовковського. Звичайно, поразка (яка могла стати першою в історії протистояння «Динамо» з «Іллічівцем») не входила до планів киян, і вони з подвоєною енергією побігли штурмувати ворота опонента. І досягли успіху в цьому за п’ять хвилин. Данило Сильва навісив до штрафного майданчика, Мілевський зачепився за м’яч і з другої спроби все ж таки проштовхнув сферу до воротарського майданчика, де Зозуля зіграв на випередження і переправив м’яча до сітки воріт.

У підопічних Валерія Газзаєва ще залишалося десять хвилин, щоб вирвати таку необхідну перемогу, але, провівши кінцівку матчу на половині поля суперника, пробити захист і воротаря маріупольців їм так і не вдалося. Незважаючи на втрату очок, «Динамо» за підсумками туру все ж таки залишиться на чолі таблиці, але можливість наблизитися до лідера отримує донецький «Шахтар», який свій поєдинок проведе завтра.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ – ДИНАМО – 1:1 (0:0)

«Іллічівець»:
1.Романенко, 3.Самусіовас, 4.Мельник – кап, 5.Пуканич, 9.Ярошенко (51.Яценко, 67), 11.Кривошеєнко, 14.Савін, 17.Кашевський (19.Тищенко, 59), 24.Чучман, 27.Касьян (33.Кирильчик, 79), 82.Паулаускас.

«Динамо»:
1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко (26.Несмачний, 65), 10.Мілевський – кап, 17.Михалик (22.Кравець, 76), 21.Маграо, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (49.Зозуля, 63), 44.Алмейда.

Голи: Тищенко (77) – Зозуля (82).

Вилучений: Савін (64).

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер