Ілля Скрипник: «Всі дуже хочуть зіграти з «Депортиво»

Ілля Скрипник: «Всі дуже хочуть зіграти з «Депортиво»

Півзахисник «Динамо» U19 Ілля Скрипник поділився враженнями від тренувального збору в Туреччині, а також розповів про підготовку до матчу Юнацької Ліги УЄФА з «Депортиво».

- Сьогоднішнє тренування розпочалося для нас із розминки. Тренер із фізпідготовки постійно вигадує для нас якісь нові вправи, щоб не лише розім’яти м’язи та бути готовими до тренування, але й додати емоцій та змагальні моменти.

Після цього була вправа, коли дев’ять гравців атакують на сімох опонентів. Атакуючі гравці мали забивати та відпрацьовувати ті тактичні моменти, які в нас є, а захисники мали переміщуватися, відбирати м’ячі та розпочинати атаку. Це більше вправа була для останніх, оскільки тренери нам акцентували увагу, що гравці «Депортиво» переміщують м’яч із флангу на фланг, і центральні оборонці часто дають довгі передачі. І ми маємо бути готовими до цього.

- Найбільше вразило в естафеті, як ви вели відразу два м’ячі. Наскільки це складно або, навпаки, весело виконувати?

- Ми робимо це не вперше, тому вже неважко. Це весело, присутній змагальний момент. Моя команда сьогодні виграла – і я дуже радий (сміється).

- Потім ви поділилися по парах та почали розкочувати м’яч. Від чого залежала траєкторія?

- Це наша «антена», названа так за розташуванням фішок, – елемент розминки, щоб ми відчули м’яч, знали, під яку ногу віддавати передачу. Ця вправа виконується переважно перед основною роботою.

- При атаці у вас були виходи два в одного та три в двох. Це була така установка?

- Так, було так заплановано, що в атаці має бути завжди більшість, і нападники мали це використовувати.

- Тренування завершувалося улюбленою вправою всіх футболістів – ударами із середньої відстані…

- Ми грали команда на команду – зелені проти помаранчевих. Нам сказали бити не сильно, на техніку. Моя команда і тут виграла, тому емоції позитивні.

- Тренер використовує тебе в Юнацькій Лізі УЄФА в ролі джокера. Вона влаштовує тебе?

- Мені дають грати, і відведений час я намагаюся використовувати по максимуму та приносити користь команді.

- Матч із «Депортиво» наближається, ви все більше в підготовці акцентуєте увагу на майбутньому поєдинку. Що ти думаєш про суперника?

- Ми поки не дивилися командою, як грає «Депортиво», не розбирали їхні дії. Але знаємо, що наші тренери підберуть правильну тактику, скажуть, що ми маємо робити на полі, та зроблять усе, щоб ми були готові до різного розвитку подій та в підсумку здобули перемогу.

- Чи готовий ти зіграти всі 90 хвилин, якщо тебе випустять у стартовому складі на гру з «Депортиво»?

- Так, звичайно. Ми готувалися вдома в Києві, набрали фізичні кондиції, а тут більше вже із м’ячем працюємо. Як на мене, я близький до своїх оптимальних кондицій, і готовий грати по 90 хвилин. До того ж є ще час, аби поліпшити свою форму.

- Для тебе зіграти з «Депортиво» зі стартових хвилин – це велика мотивація?

- Так, звичайно. Цей матч буде проходити на день народження мого батька, і я дуже хочу зіграти та забити – зробити йому подарунок. Та й без цього розумію, що це дуже важливий матч, Юнацька Ліга чемпіонів – тут слова про мотивацію, думаю, зайві.

- Тренувальний збір добігає до свого логічного завершення. З фізичної, технічної, тактичної точок зору, враховуючи ті поля, на яких ви працювали, що ти можеш сказати про нинішню форму – як особисту, так і командну?

- Думаю, ми повернулися до своєї оптимальної форми. Хлопці відпочили, набралися нових емоцій, усі дуже хочуть зіграти з «Депортиво», оскільки розуміють, що ми єдина команда, яка навесні представлятиме Україну в єврокубках. Думаю, збори пройшли на хорошому якісному рівні, ми отримали нові знання, а також згадали старі напрацювання.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер