Ілля Забарний: «Кожен матч по-своєму важливий і корисний»

Ілля Забарний: «Кожен матч по-своєму важливий і корисний»

Центральний захисник «Динамо», який пропустив перший тренувальний збір команди у зв'язку з перенесеним вірусом COVID-19, розповів про те, як швидко оговтався і як зараз почувається.

- Ілля, ти дуже засмутився, коли дізнався, що не полетиш на перший збір? Як ти переніс вірус та як швидко повернувся до тренувань?

- Дізнався, що у мене COVID-19, коли ми гуляли з дівчиною. Мені зателефонували та сказали, що я здав позитивний тест. Я одразу ж поїхав додому. Хворів днів шість, але погано почувався лише один, перший після отриманого результату тесту. У цей день була температура, а потім просто слабкість.

Через вісім днів я отримав негативний тест і розпочав тренування. Дивився трансляції всіх матчів «Динамо» на першому зборі. Дуже хотілося приєднатися до команди. Звичайно, шкода, що не поїхав на перший збір, але я міг встигнути лише на останній день. Головне, що я переніс вірус нормально, зараз уже почуваюся дуже добре, втягуюсь у тренувально-ігровий ритм.

- Як ти підтримував форму, аби швидко повернутися до групи?

- Я тренувався під керівництвом тренера-реабілітолога разом з Іллею Шкуріним та Сашком Караваєвим. Ми втрьох працювали за окремою програмою, готувалися до зборів.

- Зараз ти почуваєшся на одній стадії підготовки з групою чи ще треба наздоганяти? Другий збір розпочався із матчів, чи легко вони тобі даються?

- Не скажу, що легко, але почуваюся нормально. Немає такого, що я сильно відстаю від тих хлопців, які розпочали підготовку раніше. В принципі я вже добре втягнувся. Збори – це завжди важкий час для футболіста. Залишається лише працювати. Тим більше, що зараз збори проходять в основному через ігри. Так набагато цікавіше.

- Два останніх матчі були різними – один був багатий на голи та інтригу, інший – на велику кількість боротьби. Який був кориснішим із прицілом на чемпіонат?

- Кожен матч по-своєму важливий та корисний. Наприклад, «Левські» грав агресивніше, їх гравці не вибивали м'яч просто так і накривали нас агресивно, залишаючись без м'яча. Що цей матч, що попередні видались дуже хорошими. Суперники були у хорошій формі, адже у них незабаром розпочинаються офіційні матчі.

Відчувалося, що ми грали на фоні втоми, а вони вже набрали ту форму, яка їм потрібна для поновлення сезону. Вважаю, що ми провели хороші матчі. Є над чим подумати, проаналізувавши ці ігри.

- Як вважаєш, як багато часу команді ще потрібно, аби теж підійти до оптимальної фізичної форми?

– Не знаю, це тренерський штаб планує. Думаю, на третьому зборі ми будемо в оптимальних кондиціях.

- Як тобі умови для зборів у Туреччині? Зливи у перші дні не нагнали тугу?

- Та ні, все добре, адже ми тут уже готувалися до сезону минулого року. Хороше поле, яке зберігається, не рветься попри дощі. Тренуватися тут зручно. До того ж, ми – єдина команда, яка на цьому полі тренується. Готель теж хороший, є всі зручності для відновлення після тренувань.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер