Ілля Забарний узяв участь у поєдинку збірної України проти Німеччини

Ілля Забарний узяв участь у поєдинку збірної України проти Німеччини

Перед матчем у Лейпцигу в розпорядженні Андрія Шевченка залишився єдиний динамівець - Ілля Забарний, тоді як решта киян, які були викликані на листопадовий збір “синьо-жовтих”, отримали позитивні результати тестів на COVID-19.

Тренерський штаб збірної України довірив 18-річному захисникові “Динамо”, який минулого місяця дебютував за національну команду, місце в стартовому складі на поєдинок із Бундестім.

Зустріч на “РБ Арені” розпочалася для українців оптимістично: німці не реалізували кілька своїх моментів, а перша акцентована атака підопічних Шевченка стала гольовою. На 12-й хвилині гол Романа Яремчука, якому асистував Олександр Зубков, вивів “синьо-жовтих” уперед. 

Однак збірній Німеччині знадобилося небагато часу, щоб перевернути хід гри на свою користь. У першому таймі спочатку відзначився Лерой Сане, який майже з лінії штрафного ударом низом відправив м’яч у сітку воріт Андрія Пятова. А через десять хвилин Робін Кох навісив на Леона Горецку, який перевів сферу в район воротарського, звідки Тімо Вернер із двох метрів головою відправив м’яч у ворота.

Після перерви Тімо записав на свій рахунок дубль: Гюндоган розпочав атаку з центру поля, спрямувавши м’яч на правий фланг на Гінтера, а той прострілив у центр штрафного, де Вернеру залишалося влучно пробити - 3:1. 

Мали свої моменти й українці, добре виглядаючи в позиційних атаках. Не щастило у фінальній стадії: рикошет після удару Зінченка перевів м’яч у стійку, ще одного удару в стійку завдав Марлос.

Останню й вирішальну зустріч у суперечці за збереження місця в Лізі А “синьо-жовті” проведуть 17 листопада в Люцерні в гостях у збірної Швейцарії. Перед фінальним туром українці йдуть на третій позиції у своєму квартеті, набравши 6 очок. Іспанці випереджають збірну України на два бали, німці - на три, а швейцарці позаду на три пункти.

Ліга націй, група А4, 5-й тур

Німеччина - Україна - 3:1 (2:1)

Німеччина: Ноєр (К) - Зюле, Кох, Рюдігер - Гінтер, Горецка, Гюндоган, Макс - Гнабрі, Сане (Вальдшмідт, 86), Вернер (Брандт, 76).

Україна: Пятов (К) - Конопля, Забарний, Матвієнко, Соболь - Маліновський, Степаненко (Макаренко, 69), Зінченко (Харатін, 86) - Марлос, Зубков (Михайліченко, 75) - Яремчук (Мораес, 75).

Голи: Сане (23), Вернер (33, 64) - Яремчук (12).

Попереджені: Рюдігер (29) - Маліновський (44).

* фото - УЄФА

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер