«Інгулець» - «Динамо» - 1:1. Післяматчева прес-конференція Сергія Лавриненка

«Інгулець» - «Динамо» - 1:1. Післяматчева прес-конференція Сергія Лавриненка

Головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко - про нічию з київським «Динамо» в рамках 4-го туру VBET Ліги (1:1).

- Ми дуже задоволені своєю грою, самовіддачею хлопців і характером, який вони проявили. Після пропущеного гола ми не зупинилися, а намагалися відігратися. Десь і удача допомогла нам здобути сьогодні одне очко. Воно для нас перше в нинішньому чемпіонаті, і тим цінніше. Ми залишилися задоволені ставленням хлопців - звідси, напевно, і результат.

- Чи відчули ви недооцінку з боку «Динамо»?

- Я більше звертав увагу на своїх гравців. Що стосується суперника, то сьогодні проти нас грала, фактично, збірна України. Якщо прибрати зі складу «Динамо» де Пену, то інші гравці - це футболісти збірної України. Тож не думаю, що недооцінка з боку суперників мала місце. Ми зіграли компактно, закрили ті зони, де найбільш небезпечне «Динамо».

Якби ми раніше пропустили гол, то суперник відчув би впевненість і міг би довести справу до великого рахунку. Але цього не сталося, і ми поступово адаптувалися до швидкостей, які запропонувало нам «Динамо», нав'язали їм свою контргру, пресингували, багато огризались, могли забити і другий м'яч. Не скажу, що сьогодні на нашому боці не було удачі. Зокрема, вдало зіграв Шуст, виручив нас у двох моментах. Але це його робота, він досвідчений воротар і дуже якісно відіграв сьогодні на лінії. Зокрема завдяки цьому ми отримали позитивний результат.

- Чи запропонувало «Динамо» щось несподіване у своїй грі?

- Нам було складно передбачити склад «Динамо». Адже в кожному з попередніх матчів були зміни складу. Але ігрові принципи та малюнок у команди залишилися, незалежно від прізвищ футболістів на полі. Тому ми адаптувалися та постаралися нівелювати сильні сторони суперника.

- На початку сезону ваша команда, можна сказати, страждала, не могла набрати очки. Сьогодні на матчі був присутній президент «Інгульця». Чи готує він преміальні після нічиєї?

- Я б не сказав, що ми страждали в стартових іграх. Ми переживали через те, що не могли набрати очки. Але ми тільки будуємо нову команду, і в календарі нам попалися лідери чемпіонату - нікому не побажаєш такого графіка. Так склалося, що через ці ігри ми будуємо колектив. У нас 9 нових футболістів у складі - це багато. Потрібен час, щоб вони зрозуміли нашу ідею, вивчили один одного.

З президентом я поки не спілкувався, але думаю, що він буде задоволений. Адже відібрати очки в Києві у «Динамо» вдається небагатьом командам. І якщо нам це вдалося, він, як президент, повинен бути цим задоволений. Але, гадаю, не тільки результатом, але і ставленням хлопців. У нас немає суперзірок, яскравих індивідуальностей, ми граємо командою. У нас є старання, бійцівський характер. Навіть у тих матчах, у яких ми програли, намагалися нав'язати свою гру - і «Шахтарю», і «Десні». Що стосується преміальних, то про них поки не знаю.

- Чи залишається в команді воротар Артем Малиш?

- Однозначно, він у команді та працює з нами. Ми не хочемо з ним розлучатися, це перспективний воротар. Коли в минулому сезоні Шуст отримав травму, Малиш виручив нас у багатьох іграх і виглядав досить непогано.

У попередніх трьох матчах наші ворота захищав Гальчук, тому всі експерти вважали, що він буде грати і сьогодні. Але моїм рішенням було випустити Шуста. Можливо, в наступному матчі гратиме і Малиш. Вчора він провів всю гру в матчі юнацьких складів, в якому «Динамо» виграло з рахунком 2:1.

- Яке завдання «Інгульця» на сезон - збереження прописки чи щось більше?

- Я скажу вам як тренер. З огляду на те, що ми сильно оновилися і команда тільки будується, казати про якісь завдання поки дуже складно. Моє завдання полягає в тому, щоб команда швидше зрозуміла ідеї та вимоги тренерського штабу. Будемо набирати очки - будуть і завдання. Звичайно, хочеться якомога вище піднятися, а не весь час бути внизу. Подивимося, як складеться чемпіонат. Тут грають роль багато факторів - травми, картки, календар, матчі вдома та на виїзді.

Фактор суддівства теж може впливати на розподіл місць. Сьогодні бригада арбітрів чудово відпрацювала. Дала динаміку та боротьбу. Думаю, що якби на кожен стик був свисток, ця гра нікому б не сподобалася. В Україні завжди був динамічний, силовий футбол. Тому потрібно дозволяти командам грати, щоб вони на футбольному полі вирішували, хто сильніший. Сьогодні суддівство було просто на диво. Так, якісь емоції на полі були, але вони завжди будуть у обох команд.

- На сьогоднішній день ваша команда укомплектована достатньо чи вас турбують якісь лінії?

- Ми б хотіли підсилитися в атаці, особливо фланговими гравцями. У нас є гравці, які випадали через травми: Коробенко, Лупашко. Поступово ми станемо міцнішими. Але ми б ще однозначно хотіли гравців атаки, особливо флангових, для посилення та ротації.

- Чи відповідає дійсності інформація, що навесні ви гратимете на своєму стадіоні?

- Я не будівельник. Бачу там кожен день багато техніки, багато людей, йде будівництво. Є будівля, є поле, є трибуни, є освітлення. За графіком ми йдемо чи не за графіком - я не знаю. Усі матчі граємо на виїзді. Ми не скаржимося, але хочеться грати вдома, перед своїми вболівальниками.

Сьогодні хочеться окремо подякувати вболівальникам, які приїхали нас підтримати. Ми їх чули протягом усього матчу. Їх було небагато, але вони дуже яскраво й емоційно за нас переживали. У тому, що ми заробили одне очко, - велика їхня заслуга.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер