»Інтер» - «Динамо» - 2:2. Нічия з претензіями на більше

Перемога була так близько; uefa.com

Матч на «Джузеппе Меацца» став прикрасою вівторкового туру Ліги чемпіонів. Двічі «Динамо» виходило вперед у поєдинку з «Інтером», і двічі суперник зрівнював рахунок. Команда Валерія Газзаєва продемонструвала блискучий футбол, у першому таймі повністю перегравши суперника. Після перерви досвідчені хлопці Жозе Моуріньо виглядали переконливіше, але й вони могли капітулювати, якби динамівці використали хоч один із кількох вигідних моментів. У результаті нічия, 2:2, і боротьба за два верхні рядки в турнірній таблиці в нашій групі розжарилася до межі. Після гостьової перемоги «Рубіна» над «Барселоною», три команди – «Динамо», «Рубін» і «Барселона» – набрали по чотири очки, на одне менше в активі «Інтера».

До середини осені, з поверненням до гри великої групи травмованих гравців, все більш чітко стали вимальовуватися контури нового «Динамо», роботи Валерія Газзаєва. Наставник зумів знайти місце на полі Андрію Шевченку, максимально корисно використовуючи для команди потенціал великодосвідченого гравця. На відповідальній позиції в центрі захисту виходять новачки Алмейда та Хачеріді, Єременко міцно зайняв місце на правому фланзі оборони. Вельми цікаво в центрі поля виглядає випробувана в жовтні пара Вукоєвич-Михалик. Творення не є їхньою сильною якістю, проте в руйнуванні цим хлопцям рівних на полі немає. Багато в чому завдяки Огнєну та Тарасу гравці «Інтера» доволі скуто почували себе в середині поля, вважаючи за краще вести гру через фланги. Відкриттям сезону став Ярмоленко на лівому фланзі півзахисту. Провівши тривалий цикл матчів, Андрій освоївся і приносить команді величезну користь. Традиційно активний Мілевський. Діапазон дій форварда істотно розширився, мало не кожна атака «Динамо» проходить через нього. Часто Артема можна побачити на своїй половині поля, де він сумлінно допомагає захисникам. Безумовно, цій команді ще є над чим працювати і до чого прагнути. Особливо показовими є матчі Ліги чемпіонів, в яких чітко видно як сильні, так і слабкі якості команди зразка осені 2009 року.

Перед грою з «Динамо» тренер «Інтера» Жозе Моуріньо заявив, що майбутня зустріч не стане продовженням гри чемпіонату з «Дженоа», в якій клуб з Мілану переміг 5:0. Досвідчений наставник як у воду дивився, проте налаштувати підопічних на зібрану гру в першому таймі так і не зміг. Цей відрізок часу, так само як і другий тайм матчу з «Рубіном», поки найкращі у виконанні «Динамо» в Лізі чемпіонів у нинішньому сезоні. Повністю володіючи територіальною та ігровою перевагою, кияни контролювали хід гри. Окрім двох забитих м'ячів, у воротах Сезара могли «розписатися» Ярмоленко та Шевченко. Рахунок у зустрічі ударом із 12-ти метрів відкрив Михалик. Захисник, намагаючись вибити м'яча в поле, помилково зрізав його прямо в ноги Тарасу, який пробив точно в кут. До середини тайму динамівці освоїлися, великими силами перейшовши на половину поля суперника. Цього якраз чекали господарі, провівши блискавичну контратаку і зрівнявши рахунок. Відзначився ветеран команди Станкович, який прокинув м'яча мимо Богуша. Пропущений гол ніяк не вплинув на бойовий настрій динамівців. Немов нічого не сталося, в одній з наступних атак гості заробили право на кутовий, який закінчився ударом Лусіо в рамку своїх воріт. Могли кияни розвинути успіх, але, на жаль, не склалося...

Продовжити вести гру в другій половині зустрічі «Динамо» не вдалося. Гравці «Інтера» зробили висновки, вийшовши на поле зовсім іншою командою, яка справедливо носить звання чемпіона Італії. Активно стартувавши, вже на третій хвилині тайму рахунок було зрівняно. Самуель головою після навісу з кутового переправив м'яча до «дев'ятки» воріт Богуша. Після перерви команди помінялися ролями: господарі позиційно атакували, а гості шукали щастя в контратаках. Потрібно відзначити, обидві команди були близькими до успіху. У складі «Динамо» Шевченко і Нінкович виходили віч-на-віч із Сезаром, але із завершальними ударами не склалося. У складі італійців проявляли активність Станкович та Ето'O. Перемогою могли закінчити матч кожна із команд, але куди логічним результатом була нічия. Її й зафіксував фінальний свисток британця Аткінсона.

Після трьох турів ситуація в нашій групі виглядає вкрай заплутаною. Кожна з чотирьох команд зберігає шанси посісти місця з першого до останнього. Особливу важливість для «Динамо» представляє наступний поєдинок з «Інтером», який відбудеться за два тижні в Києві.

ІНТЕР – ДИНАМО – 2:2 (1:2)

"Інтер": 12.Жуліо Сезар, 4.Дзанетті, 6.Лусіо, 13.Майкон, 25.Самуель, 26.Ківу, 5.Станкович (14.Вієйра, 85), 10.Снейдер, 11.Мунтарі (18.Суазо, 46), 19.Камб'яссо (23.Матерацці, 85), 9.Ето'O.

"Динамо": 31.Богуш, 17.Михалик, 34.Хачеріді, 44.Алмейда, 5.Вукоєвич, 11.Єременко, 21.Маграо (3.Бетао, 70), 36.Нінкович (20.Гусєв, 69), 7.Шевченко, 10.Мілевський (22.Кравець, 90+3), 70.Ярмоленко.

Голи: Станкович (35), Самуель (47) – Михалик (5), Лусіо (40, у свої ворота).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер