Ісмаель Бангура: «Потрібно вдало завершити сезон»

Ісмаель Бангура: «Потрібно вдало завершити сезон»

Для нападника Ісмаеля Бангура майбутній фінал Кубка України стане дебютним у кар’єрі. Але з «Шахтарем» гвінеєць вже знайомий, причому у донецького клубу від цієї зустрічі спогади не дуже приємні. Мова йде про матч 16 туру нинішнього чемпіонату, коли Ісмаель на засніженому полі стадіону «Динамо» оформив «дубль», завдяки якому динамівці святкували перемогу з рахунком 2:1.

- Ісмаель, фінал Кубка України стане для тебе дебютним. Які очікування від матчу з «Шахтарем»?

- Цей фінальний матч стане для мене дебютним не лише за час мого виступу в «Динамо», але й взагалі в моїй кар’єрі. До цього найвищим досягненням моєї команди було потрапляння до півфіналу (у сезоні 2005/2006 «Ле Ман», за який виступав Бангура, вийшов до півфіналу Кубка французької ліги, де поступився «Нансі» 0:2). На жаль, у тому матчі з не зміг взяти участь, оскільки саме тоді захищав кольори збірної Гвінеї на Кубку Африки. Тож моїм найвищим досягненням слід називати участь у чвертьфіналі.

Від поєдинку ж із «Шахтарем» очікую захоплюючої боротьби. «Шахтар» сильний, але ми повинні їх обігравати. Перш за все, для того, аби вдало завершити сезон.

- «Динамо» в останніх матчах набрало непогану форму. Які головні козирі нинішнього «Динамо»?

- Головний наш козир – хороший мікроклімат всередині колективу. Цього вдалось досягнути, перш за все, завдяки тренеру. Юрій Сьомін, очоливши команду, налагодив контакт із усіма гравцями. Досягнути максимального результату в чемпіонаті, на жаль, не вдалось, і виною всьому – велика кількість травмованих. Також я маю на увазі і свої пошкодження, через які довелось попустити багато матчів.

- Ти вже брав участь у двох поєдинках проти «Шахтаря». Встиг відчути дух протистояння непримиримих суперників?

- Перший матч проти «Шахтаря», гадаю, можна не враховувати, оскільки я вийшов на заміну лише на останніх десять хвилин. Хоча навіть за такий короткий період у мене була непогана можливість відзначитись уже в дебютному матчі за «Динамо» – на жаль, воротар відбив м’яч після мого удару. Матч же другого кола, думаю, мені вдався. Навіть попри погану погоду і непрості умови, у яких нам довелось грати, я відзначився двічі і допоміг команді отримати непросту допомогу. У фінальному матчі хочу також забити і довести, що в Україні «Динамо» немає рівних.

- Як команда готується до поєдинку проти «Шахтаря»?

- Готуємось у звичному режимі. Усі розуміють всю відповідальність матчу. Учора тренерський штаб перед тренуванням провів із нами серйозну розмову, тим самим піднімаючи наш моральний дух перед матчем із «Шахтарем». У середу ми не гратимемо кожен сам за себе – ми гратимемо за славне ім’я «Динамо». І, обіцяю, докладемо всіх зусиль, щоб Кубок України залишився в Києві.

- Кого з гравців «Шахтаря» ти б міг виокремити?

- Особливо виділяти когось із «Шахтаря», думаю, немає смислу. У донецькому клубі зібрано багато кваліфікованих виконавців. Зокрема, дуже технічні бразильські «гірняки». Нашим захисникам доведеться попотіти, щоб нейтралізувати атакуючий потенціал Фернандіньо, Брандао і Луїса Адріано. Також заслуговують на повагу і мої безпосередні опоненти – захисники Чигринський і Кучер. Обидва є гравцями національної збірної України, а цей факт говорить сам за себе. Намагатимусь засмутити їх і в нашому матчі.

- Після матчу з «Закарпаттям» ніхто з гравців не травмувався?

- Поєдинок проти «Закарпаття» складався для нас важко. Підсвідомо ми вже перебували в матчі проти «Шахтаря», але гравці ужгородського клубу повернули нас із майбутнього у теперішнє. На перший погляд, перемога далась нам легко, але насправді суперник приніс нам немало клопотів. Тим не менше, головне, що ми виграли в тому матчі і додали три очки в турнірну таблицю.

Також порадів своїй грі, адже я не грав через травму практично місяць. Добре, що вдалось забити відразу три голи, оскільки мої конкуренти втекли доволі далеко. На жаль, через травми мені не вдалось забити більше, але наступного сезону постараюсь частіше радувати прихильників «Динамо».

- Як оцінюєш шанси «Динамо» в боротьбі за чемпіонство?

- Звичайно, на даний момент шанси вищі в «Шахтаря». Але нам в жодному разі не можна опускати руки. Поки є шанс, нехай і примарний, обігнати «Шахтар», потрібно боротись і надіятись до останнього. А поки сконцентруватись на фінальному поєдинку, який покаже, хто а даний момент сильніший.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер