Ісмаель Бангура завітав на стадіон «Динамо»

Ісмаель Бангура завітав на стадіон «Динамо»

Ісмаель Бангура ось уже біля двох тижнів перебуває в Києві. Гвінейський форвард уже тренується в основній команді «Динамо», дебютував у чемпіонаті України, у всеукраїнському дербі «Шахтар» - «Динамо», устигнув навіть отримати невеличке пошкодження. Але от до сьогоднішнього дня у поки що нетривалому житті Бангури в Києві невелика прогалина – він ще не бував на домашній арені своєї команди, стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. От і вирішила клубна прес-служба разом із телевізійною службою «Динамо ТВ» влаштувати гвінейському легіонерові маленьку екскурсію стадіоном.

Для початку Ісмаелю показали VIP-ложе стадіону. Умостившись у кріслі, з якого за домашніми матчами «Динамо» спостерігає президент Ігор Суркіс, Бангура сказав: «Після того, як я посидів на такому почесному місці, мені обов’язково повинно пощастити».

Після цього новоспечений динамівець послідкував до клубного музею, де дав інтерв’ю телевізійній службі «Динамо ТВ».

- Які перші враження про команду?
- Я дуже радий опинитись у такій команді, як «Динамо» (Київ). Користуючись нагодою, хотів би привітати як саму команду, так і пана президента «Динамо». Це прекрасна команда, яка добивається великих результатів як у чемпіонаті України, так і в Лізі чемпіонів. Сподіваюсь, що з моєю появою в команді «Динамо» вдасться вийти на якісно високий рівень та успішно виступити у всіх турнірах, у яких вона буде брати участь.

- Чи не кожен легіонер, який приходить до «Динамо», скаржиться на непомірно високі фізичні навантаження на тренуваннях. Тобі вже вдалось адаптуватись до них?
- Не сказав би, що ці тренування кардинально відрізняються від тих, які були в моїх попередніх клубах. Так, було дещо важче, коли на вулиці стояла нестерпна спека. Мені потрібно буде місяць-другий, щоб набрати свою оптимальну форму. Зараз мені хвилює пошкодження голеностопа, яке я отримав на одному з останніх тренувань. Але воно незначне, і цілком можливо, я зможу взяти участь у найближчій гір проти «Арсеналу».

- Українська преса схвально про тебе відгукується, називаючи тебе майбутнім «Динамо». Які футбольні якості – сильні та слабкі – ти міг би виділити в своїй грі? - Я, якщо чесно, ніколи не задумувався, які в мене слабкі якості. І прибув я до «Динамо», щоб показати свої сильні сторони, розкрити свій потенціал. Із часом мої сильні якості обов’язково проявляться, особливо коли почну грати регулярно. У команді мені дуже подобається, і б волів сконцентруватись на взаєморозумінні з моїми новими партнерами. Лише разом ми зможемо добитись результату.

- На якій позиції тобі подобається грати більше всього? - Як показав останній матч проти «Шахтаря» (Бангура вийшов на поле на заміну на 84-ій хвилині – прим. автора), я почуваюсь комфортно на позиції «під нападаючим». Тому ця позиція на полі і є моєю улюбленою.

- Чемпіонат України, Кубок України, Ліга чемпіонів…Якому трофею ти б віддав перевагу?
- Я лише починаю грати за «Динамо». Зараз я хочу вдало виступити в чемпіонаті України та продемонструвати свої найкращі якості. Далі буде видно.

- За відведений тобі час у дебютному матчі в чемпіонаті України ти цілком міг би відзначитись забитим м'ячем… - Я вийшов на поле лише під кінець гри. І все, що від мене залежало, я зробив. Удар по воротам вийшов досить сильним, але переможним він не став. Наступного разу, сподіваюсь, у мене вийде забити дебютний гол за «Динамо». Звичайно ж, якщо тренер буде мені довіряти і отримаю більше ігрового часу.

- Той самий удар по воротах ти наносив лівою ногою. А яка нога твоя «робоча»? - Я надаю перевагу грати правою ногою, оскільки я – правша. Але дискомфорту від гри лівою ногою не відчуваю і можу засмутити воротаря також ударом із лівою.

- Чи є гра головою твоєю сильною стороною? - Я інколи граю головою, але трапляється нечасто. Все-таки моя сильна сторона – це гора ногами. Тому я намагаюсь завершати гольові епізоди ударами знизу.

- В останньому чемпіонаті Франції ти став третім бомбардиром, забивши 12 м’ячів. Скільки м’ячів ти плануєш забити в першому сезоні в чемпіонаті України? - Про намічену кількість голів поки що некоректно говорити. Спочатку потрібно, щоб видужав мій голеностоп, і в міру того, як я набиратиму форму, старатимусь не пропускати гольові шанси та вправно забувати голи.

- Ставлення гравців «Динамо» до тренувального процесу відрізняється від того, що було в Франції? - Звичайно, різниця між українським та французьким футболом є. Але одне можу сказати напевне – в «Динамо» всі виключно професіонально ставляться до роботи, яку виконують. Мені дуже подобається стиль роботи головного тренера. Як і в «Ле Мані», в якому я виступав до цього, тут між гравцями команди відмінне взаєморозуміння. Я потребуватиму небагато часу, щоб адаптуватись в «Динамо» і в подальшому пробиватись із командою до нових трофеїв.

- Ти знаєш, що нова команда грає з ліберо – заднім захисником? - Так, я знаю про це. Уже довелось спостерігати на власні очі – з лави запасних на матчі з «Шахтарем». Гадаю, що будь-яка тактична схема має право на життя, тому нічого поганого в тому, що «Динамо» грає із заднім захисником, не бачу.

- Із колишніх гравців «Динамо» знаєш когось? - Особливих знань про «Динамо» в мене немає. Але, будучи ще малим, слідкував за матчами команди в Лізі чемпіонів, коли за «Динамо» ще грав Андрій Шевченко. Якщо команда здатна виростити футболіста такого рівня, то я подумав – «ця команда варта того, щоб пограти в ній».

- Ти знаєш, хто такий Валерій Лобановський?
- Так, чув про цього тренера, але, на жаль, не бачив жодного його матчу, коли він ще був гравцем.

- Як правильно вимовляти твоє прізвище – БангУра или БангурА? - Правильно – БангурА.
- Чому вибір про питання продовження кар’єри випав саме на «Динамо»?

- Мені пропонували контракти і «Сент-Етьєн», і «Ліон». Але коли я побачив такий клас гри, як в Андрія Шевченка та інших гравців «Динамо», вирішив випробувати свої сили в абсолютно новому для себе чемпіонаті, в новій країні. І цей, у деякій мірі авантюрний, вчинок, сподіваюсь, виправдає себе.

Після інтерв’ю присутні довго вчили Ісмаеля, як сказати російською «Я – Ісмаель Бангура. Дивіться 100% «Динамо». Справді, російська мова є однією із найважчих для іноземців.

Переглядаючи в клубному музеї фотографії, Бангура без проблем на кожному фото знаходив Андрія Шевченка. Не дають, одначе, лаври нашого Андрія спати спокійно Ісмаелю. Ми ж не проти, щоб гвінеєць з «Динамо» добився не меншого, ніж Шевченко.

Також на фото Ісмаель впізнав Реброва («це капітан»), усіх діючих гравців «Динамо», Анатолія Дем’яненка, а також помічника головного тренера Олега Лужного ще в бутність гравцем.

Візит до домашньої роздягальні «Динамо» викликав справжнісінький інтерес у нападаючого. Місце для себе вибрав у центрі – прямо напроти тренерського столика. Його ж дядько, який водночас виступає агентом і який упродовж усього перебування в Києві не відпускає свого підопічного ані на крок, заглянув навіть до душової. Побаченим залишився задоволеним.

Останнім місцем, яке Бангура побував на стадіоні, стала фанатська трибуна, а саме – 9 сектор. Таким чином Бангура сподівається стати своїм серед уболівальників «Динамо» і звичайно ж радувати їх забитими м’ячами.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер