Іван Бошняк: “Динамо” – європейський рівень”

Іван Бошняк: “Динамо” – європейський рівень”

Потенційний новачок “Динамо” хорват Іван Бошняк вже встиг попрацювати разом з командою в Туреччині, провів контрольні матчі в Конча-Заспі і після вирішення особистих справ на Батьківщині приєднався до динамівців у Голландії.

Пропонуємо вам, шановні читачі офіційного сайту, поближче познайомитися з хорватським нападником.

-Починав кар’єру в скромному клубі “Цибалья”, - говорить Іван. - Пройшов у ній усі вікові групи і після того, як забив за півтора роки 21 гол, мене запросили до “Гайдука”.

У Спліті я виступав два роки, згодом перебрався до Лівії. Чесно кажучи, мене запевнили, що ”Триполі” це серйозний клуб, у який вкладаються великі кошти. Я повірив, але насправді все виявилось набагато гірше. Не бажав зупинятися у професійному рості й повернувся до Європи. Нині я отримав чудову нагоду заявити про себе у такому великому клубі як київське “Динамо” і, сподіваюсь, скористаюся нею сповна.

-Саблич також захищав кольори “Гайдука”…
-Так, ми разом з Гораном грали два сезони. Чудово, що нині в “Динамо” виступають одразу два хорвати.

-Якщо ти залишишся в “Динамо”, постійне спілкування зі співвітчизником навряд чи допоможе у вивченні української?
-Опанувати мову для мене не буде проблемою. Я знаю англійську, так чому б не оволодіти українською чи російською? Це лише сприятиме моєму зростанню як футболіста і як особистості.

-Ти виступав за збірну Хорватії?
-Так, у моєму активі три матчі. Окрім того, я достатньо довго захищав кольори молодіжної команди. Сподіваюсь, якщо залишусь у “Динамо”, на мене чекає і національна збірна.

-Відомо, що в “Динамо” велика увага приділяється фізичній підготовці. Не лякають великі навантаження?
-У будь-якому європейському клубі потрібно багато працювати – це нормальне явище. А без гарної “фізики” навряд чи можна розраховувати на місце в складі навіть друголігової команди.

-Для тебе “Динамо” - “трамплін у Європу”?
-Нічого подібного. Ще раз зазначу: “Динамо” це великий клуб європейського рівня. Тут працюють справжні професіонали, які чудово знають свою справу. Сподіваюся підкорити нові висоти з київським клубом.

Іван Бошняк
Хорватія, нападник.
Народився 6 лютого 1979 року.
Зріст 180, вага 74.
Виступав за клуби "Цибалья", "Гайдук" (обидва - Хорватия), "Триполі" (Лівія).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер