Іван КАЛЮЖНИЙ: «Із «Бешикташем» потрібно грати через фланги»

Іван КАЛЮЖНИЙ: «Із «Бешикташем» потрібно грати через фланги»

Свій заключний матч наша команда проведе 6-го грудня в рамках шостого туру групового етапу Юнацької Ліги УЄФА - підопічні Юрія Мороза, Сергія Шматоваленка та Максима Шацьких прийматимуть турецький «Бешикташ». Незважаючи на те, що динамівці достроково забезпечили собі вихід із групи до стадії плей-оф із першого місця, поєдинок обіцяє бути цікавим. У цьому впевнений півзахисник команди U-19 Іван Калюжний, який розповів про те, як триває підготовка до єврокубкової гри:

- Ми працюємо у звичному режимі, як і перед усіма матчами. 2-го грудня зіграємо перенесений поєдинок чемпіонату України проти команди «Арсенал-Київ» у Щасливому, після чого будемо вже більш цілеспрямовано готуватися до «Бешикташу». Деякі хлопці будуть змушені пропустити цю гру через дискваліфікацію, але, думаю, тренери знайдуть, ким їх замінити. Сподіваюся, нам усе вдасться, й ми переможемо гостей.

- Майбутня гра не має турнірного значення, чи буде у команди мотивація та відповідний настрій?

- Звичайно! Адже ми будемо грати перед своїми вболівальниками - потрібно показати свою найкращу гру й завершити сезон на мажорній ноті. З нашого боку буде повна самовіддача у всіх, хто вийде на поле стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського.

- Перший матч із «Бешикташем» вийшов дуже драматичним: «Динамо» програвало 0:3, але в підсумку поєдинок завершився внічию 3:3. Цього разу також варто очікувати сюрпризів?

- Не думаю. Ми вже добре знаємо, як вони грають, і чого очікувати від суперника. У них непогані крайні півзахисники й добре грає нападник. Також варто відзначити середину поля. Нам потрібно з ними грати через фланги, активно використовуючи крайніх півзахисників, - тоді буде й результат. Сподіваюся, гра буде менш напруженою, й ми переможемо.

- У Києві встановилася сніжна та морозна погода. Такі умови вплинуть на гру?

- Думаю, нам за такої погоди буде легше грати - для турецьких футболістів такі умови більш незвичні, адже вони звикли до тепла. Але все одно, думаю, обом командам у цьому плані буде непросто. Маю велику надію, що, незважаючи на холод, нас прийдуть підтримати вболівальники - це буде дуже здорово. Все ж таки, ми дуже старалися для них протягом цього півріччя показувати хорошу гру та досягли певного результату - посіли перше місце у групі й достроково вийшли до плей-оф. Присутність глядачів додасть нам мотивації, ми отримаємо заряд на гру та постараємося показати хороший футбол. Запрошую всіх на нашу гру!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер