Із Боснії з перемогою

Із Боснії з перемогою

Динамівці зробили важливий крок до групового турніру Ліги чемпіонів. У непростому матчі підопічні Анатолія Дем’яненка обіграли чемпіона Боснії та Герцеговини «Сараєво».

Господарі за шаленої підтримки вболівальників із перших хвилин кинулись в атаку. Але дуже швидко зрозуміли, що взяти наскоком оборону «біло-синіх» їм не вдасться. Хоча на 8-ій хвилині вони і забили м’яч (із офсайду і гол відмінили), це швидше виглядало винятком із правил.

Через п’ять хвилин Корреа обірвав чергову атаку боснійців перехватом, відпасував на Майкла, той відтягнув на себе двох суперників і класною передачею врозріз вивів Шацьких віч-на-віч із голкіпером – Макс пробив без шансів для кіпера.

Динамівці не зупинялись на досягнутому, через хвилин десять Гусєв мав відмінний шанс збільшити перевагу «Динамо», але удар Олега парирував Алайм. Згодом захисник не дозволи Майклу нанести «смертельний випад» метрів із 15, а потім голкіпер врятував «Сараєво» після виходу один на один у виконанні автора гольового пасу.

А що ж боснійці? До перерви – нічого особливого. Динамівці грамотно перекривали всі зони, в обороні відпрацьовували на совість і Шовковський ловив м’ячі лише після стандартів у виконанні господарів. Фактично, в першому таймі його серйозно ні разу не потривожили.

Після відпочинку господарі намагались повторити свій стартовий натиск, але уже діяли вкрай обережно, розуміючи, що будь-яка контратака може стати для них фатальною. У результаті динамівці спокійно тримали оборону, хоча і повністю віддали територіальну ініціативу. Але два рази оборона гостей помилилась і у боснійців були шанси забити хоча б один гол.

Спочатку після флангового прострілу небезпечно бив Турович, але Шовковський у відмінному стрибку перевів м’яч на кутовий. А потім Мешич пробивав головою, але м’яч пролетів поруч зі штангою.

Але все-таки саме динамівці були ближчі до того, щоб ще раз змінити рахунок на табло. Ребров і Нінкович втратили по моменту, але особливо прикро за Майкла, який усе робив правильно, але зарядив м’ячем у штангу. Бангура міг добивати, але не зорієнтувався в ситуації.

Утім, стратегічно важливий результат досягнутий. Ні травм, ні вилучень і відмінна позиція для того, щоб увійти до основної сітки Ліги чемпіонів. От тільки там потрібен футбол зовсім іншого рівня… 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер