Як добре, що всі ми тут сьогодні зібралися!...

Як добре, що всі ми тут сьогодні зібралися!...

Після місяця затишшя життя на заміській базі «Динамо» в Кончі-Заспі знову пожвавилося! У четвер з відпустки вийшли гравці та тренери першої команди, розпочавши підготовку до другої частини сезону.

Із першого погляду в динамівському будинку нічого не змінилося. У грудні проведено плановий ремонт у кімнатах, виконані необхідні господарські роботи з оновлення систем комунікацій, облаштування території. До заїзду динамівців колектив бази підготувався ґрунтовно, все виглядало на «п’ять зірок».

Після обіду гравці та тренери почали поступово під’їжджати до Конча-Заспи. У холі бази динамівців зустрічав адміністратор команди Олександр Чубаров, обіймаючи кожного й видаючи жарти. Що й казати, січень місяць багатий на свята, можна вітати як із «минулими», так і з «наступаючими». Тепло привіталися при зустрічі Шовковський та Алієв. Обидва на початку січня відпочивали в Буковелі, коли снігу було зовсім небагато. «А коли ти поїхав, відразу все снігом замело. Ось, у чому була проблема!», – розповів після міцного рукостискання Шовковський. У центрі уваги опинилися Мілевський та Ярмоленко. Артема вітали із Днем народження, з цього приводу в ресторані бази з чаєм та кавою пропонувався смачний торт, а Андрія із нещодавнім весіллям.

Дуже здивувалися, побачивши Юссуфа. Днями в інтернеті пройшла невідомо ким поширена інформація, що, мовляв, Айїла не може доїхати з Нігерії до Києва через страйки працівників авіаційної галузі. «Ти як, на велосипеді прибув?», – жартома запитав у Юссуфа Ярмоленко. «Майже вгадав, на машині, – відразу парирував нігерієць. – Я вже чотири дні як у Києві, готуюся до зборів». Вчасно прибув і Аруна, щоправда, він відпустку проводив у Франції. А ось на Ідейє чекають із дня на день. «Я дзвонив йому. Він був у Лагосі, потім переїхав до Абужди. Але і звідти ніяк не може вибратися до Європи. Гадаю, за день-два він буде разом із нами», – розповів Аруна про не зовсім приємні подорожі співвітчизника. Крім Ідейє на першому тренуванні не було бразильців. Зважаючи на далекий переліт до Києва вони прибудуть організованою групою у п’ятницю вдень.

12 січня у «Динамо» – день іменинників. Крім Артема Мілевського, якому виповнилося 27, у цей день народилися лікар команди Андрій Шморгун та масажист Василь Ященко. На загальнокомандному зборі, присвяченому виходу з відпустки, Юрій Сьомін під оплески вручив кожному клубні футболки. «Всі скучили один за одним, скучили за футболом. Це, вважаю, найголовніше. Привітали всіх іменинників, таких сьогодні у нас було три людини. Потихеньку збираємося, є гравці, які прибудуть у п’ятницю. Це все закладено до нашої програми. А так, перший робочий день минув достатньо добре. У найближчі два дні тренування будуть чергуватися із медобстеження. У неділю дворазове заняття, а в понеділок вилетимо на збір до Іспанії», – описав перше тренування та найближчі плани Юрій Сьомін.

Легкий морозець не вніс корективів до розкладу першого заняття динамівців у новому році. Спочатку гравці зробили пробіжку, а потім, розбившись на дві групи, зіграли у футбол на маленькому полі. Буквально на другій хвилині поєдинку м’яч влетів у ворота, а Юрій Сьомін зазначив: «Аруно, ти забив перший гол цього року!». Трохи пізніше тричі поспіль відзначився Кравець, коуч непоміченим і це не залишив: «Ось, Кравець назабивав». Коли все йшло до нічиєї, тренер вніс інтерес, сказавши грати до забитого м’яча. Швидкості й самовіддача збільшилися, додалося азарту. У підсумку вирішального удару завдав Алієв.

У тренуванні взяли участь Шовковський, Коваль, Бойко, Юссуф, Хачеріді, Мехмеді, Гармаш, Вукоєвич, Макаренко, Аруна, Нінкович, Рибалка, Бертольйо, Алієв, Ярмоленко, Мілевський, Ескобар та Кравець. Були відсутні Шевченко та Гусєв. «У Андрія невелике ушкодження, він працює у тренажерному залі. А в Олега застуда, скоріше за все, тренуватися він розпочне лише в Марбельї», – пояснив Юрій Сьомін. Також продовжують заліковувати минулорічні травми Попов, Михалик, Богуш та Калитвинцев.

Перше заняття завершилося дружними рукостисканнями. У добрий шлях, динамівці!

Дивіться фотогалерею: перше тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер