Яке гасло у Сьоміна та зріст у Хачеріді?

Яке гасло у Сьоміна та зріст у Хачеріді?

Поки національні та молодіжні збірні вирішують свої завдання, у планах динамівців, які залишилися в Києві, інші, не менш важливі справи. У перший робочий день тижня головний тренер команди Юрій Сьомін та захисник Євген Хачеріді відвідали спеціальну загальноосвітню школу-інтернат №10 для дітей, які потребують корекції фізичного й розумового розвитку.

Динамівці вже не вперше відвідують цей навчальний заклад. Два роки тому гості вручили дітям сувенірну продукцію й екіпірування, фірмові м’ячі, комплекти форми та бутс для занять футболом. Не обійшлося без подарунків і цього разу. Відтепер в навчальному закладі з’явився комп’ютерний клас із сучасними стаціонарними комп’ютерами та ноутбуком, а особисто від головного тренера діти отримали великий плазмовий телевізор. Діти також дуже зраділи біло-синім «розам», свіжим випускам офіційного клубного журналу та іншим сувенірам, які їм вручили динамівці.

Особливий ажіотаж викликало спілкування з тренером та футболістом. Більше сотні учнів, одягнувши динамівські шарфи, ставили найрізноманітніші питання, починаючи від зросту кожного й футбольного девізу.

Юрій Сьомін не був скромним: «Наш девіз – перемагати!». Пізніше, розповідаючи про свої враження від зустрічі, тренер зізнався, що почув від дітей дуже багато цікавих питань: «Деякі з них я би навіть назвав професійними. Діти цікавилися, як я навчався у школі, які оцінки отримував, як став тренером… Ми обов’язково відвідаємо цю школу-інтернат ще раз. Зараз багато гравців поїхали до своїх збірних, але наступного разу ми зберемо тут усю команду».

Сподобалося спілкування й Євгену Хачеріді: «Я вперше беру участь у такій акції, добре, що вони проходять традиційно. Дітям приємно. З одного боку, їх шкода, але з іншого, коли дивишся на їхні посмішки, на те, з яким нетерпінням вони на нас очікують, стає радісно, що можеш подарувати їм хоча б невелику частинку щастя. Я дуже радий, що прийшов сьогодні до цієї школи-інтернату. Сподобалося спілкування з дітьми, найбільше запам’яталися питання про мій зріст та собаку. Втім, усі вони були цікавими».

- Наші вихованці дуже чекали на зустріч із динамівцями, – зізнався директор школи-інтернату №10 Володимир Кошовий. – Вони великі прихильники «Динамо» та збірної. Сьогодні їхня мрія здійснилася. Діти люблять займатися спортом: баскетболом, настільним тенісом. Ми працюємо за лінією інва-спорту, адже в основному наші діти – інваліди. Тримаємо перші місця по місту, на міжнародні змагання їздили, зокрема, до Росії. Скрізь нас супроводять перемоги.

Після офіційної частини кожен охочий міг сфотографуватися з Юрієм Сьоміним та Євгеном Хачеріді, взяти автограф. Радості та захвату дітей не було межі!

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер