Кандидат у динамівці із збірної Білорусі

Кандидат у динамівці із збірної Білорусі
Верховцов проти Руні

Напередодні від'їзду «Динамо» на учбово-тренувальний збір до Іспанії до команди приєднався ще один футболіст. Ним став 22-річний захисник «Нафтана» з Новополоцька Дмитро Верховцов, який приїхав до клубу на перегляд.

Дмитро розпочав займатися футболом у 1993 році. Є вихованцем СДЮШОР-7, що представляє Могильов. У 18 років юний захисник підписав перший професійний контракт із «Нафтаном» з Новополоцька. З тих пір у вищій лізі чемпіонату Білорусі Верховцов зіграв 35 матчів, відзначившись чотирма забитими м'ячами.

І якщо новополоцький «Нафтан» останнім часом у плані результатів «топтався на місці» (упродовж останніх трьох років команда посідає підсумкове сьоме місце в турнірній таблиці), то молодий захисник прогресував семимильними кроками. Здобувши путівку на чемпіонат Європи разом із молодіжною збірною, Дмитро влітку дебютував у головній команді країни.

За підсумками чемпіонату Білорусі 2008 року захисник «Нафтана» за версією Федерації футболу Білорусі увійшов до символічної збірної. Наприкінці грудня у футболіста закінчився термін контракту з «Нафтаном», а підписувати нову угоду гравець не захотів. Ставши вільним агентом, Дмитро зайнявся пошуками нового клубу. На білоруса претендували кілька клубів з Росії, серед яких «Сатурн», «Амкар», ФК «Москва», а також кілька команд з далекого зарубіжжя.

Сьогодні захисник разом із «Динамо» вирушив на збір до Іспанії, за результатами якого сторони мають ухвалити рішення, – залишиться футболіст у Києві або продовжить пошуки іншого варіанту продовження кар'єри.

Дмитро Верховцов
Народився 10 жовтня 1986 року.
Вихованець СДЮШОР-7 (Могильов). У «Нафтані» з 2004 року.
Гравець національної збірної Білорусі (6 матчів, 1 м'яч)

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер