Капітан АЗ: грали добре, але програли

Капітан АЗ: грали добре, але програли

АЗ – "Динамо" – 1:2. Післяматчеві коментарі

Після матчу було цікаво дізнатися думку футболістів АЗ. Вони хоч і були не в найкращому настрої, задовольнити цікавість журналістів погодилися.

Стейн СХААРС, півзахисник АЗ, капітан команди:

- У перші 20 хвилин ми трохи нервували, тоді як «Динамо» діючи на контратаках добре організувало гру. У них з'явилися моменти, після одного з яких команда забила. Після цього ми налагодили свою позиційну гру, чому суперник не зміг нічого протиставити. В результаті, у нас почали з'являтися хороші шанси, ми зрівняли рахунок. А коли результат був 1:1, арбітр не побачив очевидний фол динамівця, хоча перебував недалеко від місця подій. Замість цього він призначив кутовий, після якого українці вийшли вперед. У другому таймі ми добре грали, створили чотири-п’ять по-справжньому хороших моментів. Не пощастило.

- Які компоненти у грі «Динамо» ви відзначили, вивчаючи команду перед матчем?

- Хорошу організацію. Також у команді є 4-5 швидких футболістів, які втікають у контратаки. Тому ми знали, що потрібно вести позиційну гру, як це виходило в другому таймі.

- В усіх матчах АЗ з українськими клубами команда досягла максимального результату. Знали про це до матчу?


- Так, ми двічі переграли «Шахтар» і «Дніпро» в Дніпропетровську. Але так буває. Якби сьогодні ми здобули перемогу, нічого не треба було б казати. Ті перемоги вже у минулому. Сьогодні ж ми програли «Динамо», хоча були кращими за киян.

- АЗ у Лізі Європи зазнав двох поразок – від БАТЕ та «Динамо». Які плани на ігри, що залишилися?

- Три очки після трьох матчів – не так уже багато. Ми маємо прокинутися і зібратися. Боротьба за вихід із групи буде жорсткою. Можу вам сказати відразу, до Києва ми приїдемо лише за перемогою.

* * *

Ніклас МОЙСАНДЕР, захисник АЗ:

- Гадаю, ми справді сьогодні добре грали. Від «Динамо» я очікував більшого. У них було не так багато моментів, але вони змогли забити два м'ячі. Ми ж лише один, що дуже прикро, оскільки ця гра справді була важливою для нас.

- «Динамо» зараз перебуває не в найкращій формі. Ви знали про проблеми команди?

- Так, я був у курсі, що в киян нещодавно змінився тренер. Але все ж таки «Динамо» великий клуб, ми шануємо його. Хоча сьогодні наша перевага була очевидною.

- Не в образі на суддю за червону картку?

- Це емоції. Можливо, з мого боку було необачно так реагувати. Вважаю, цей момент не вимагав другої жовтої картки. Матч ішов до завершення і моє розчарування можна було зрозуміти. Я втомився і був засмучений нашими невикористаними моментами.

- Як плануєте діяти в матчі-відповіді в Києві?

- Вважаю, вдома «Динамо» буде сильнішим, ніж на виїзді. Нам потрібно добре поміркувати, як зіграти в Києві. АЗ потрібен позитивний результат.

- Поразки від БАТЕ й «Динамо» вплинуть на ваші шанси вийти із групи?

- Тепер це буде складніше зробити, але наша хороша гра сьогодні додає впевненості в тому, що ми успішно впораємося з поставленим завданням.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Алкмаару

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер