Капітанський почин Андрія ЯРМОЛЕНКА (+ ВІДЕО)

Капітанський почин Андрія ЯРМОЛЕНКА (+ ВІДЕО)

Більшу частину поєдинку він діяв на правому фланзі атаки, неодноразово міняючись флангами із Владиславом Калитвинцевим, який грав на протилежному.

Як справжній капітан, Андрій від самого початку зустрічі брав ініціативу на себе, йшов на загострення, створював моменти як для себе, так і для своїх партнерів. Уже на сьомій хвилині з його передачі міг відзначитися Ідейє. В іншій атаці Ярмоленко запустив у прорив правим флангом Віду, що ледве не призвело до взяття воріт, якби м’яч не вийшов на якусь мить за лицьову.

На 18-й хвилині капітан заробив дуже небезпечний штрафний удар у межах півкола перед штрафним майданчиком, який сам же оригінально розіграв, вивівши Цурікова на вбивчу позицію, але захисники у відчайдушних стрибках заблокували два поспіль постріли 77-го номера «Динамо».

У другому таймі Ярмоленко продовжив шматувати оборону гостей. Під час однієї з атак він, зміщуючись із правого флангу до центру, обіграв ледь не весь захист «Зорі» та викотив м’яча на вільного Владислава Калитвинцева, проте й ця атака не завершилася взяттям воріт.

Врешті Ярмоленко домігся свого на 70-й хвилині зустрічі, коли, отримавши пас від Юнеса Беланди, він увірвався до штрафного майданчика, обіграв захисника та відкотив трохи назад акурат під удар марокканцю, після  пострілу якого м’яч влучив у руку захиснику, й арбітр указав на точку пенальті.

Ярмоленко, який є штатним пенальтистом у команді, майстерно виконав 11-метровий і цього разу, розвівши голкіпера та м’яч по різних кутах, після чого в першу чергу побіг до тренерської лави, аби потиснути руку Сергію Реброву, а також до трибун, показавши жестом серце своїй дружині та сину Івану, який уже після завершення матчу в обіймах тата потрапив на поле «Олімпійського».

Міг Андрій оформити дубль, коли на 81-й хвилині увірвався до штрафного майданчика гостей правим флангом, обігруючи по дорозі  захисників, та пробив у ближній кут – м’яч влучив у сітку, але із зовнішнього боку.

Але й без того внесок Ярмоленка в загальну впевнену перемогу «Динамо» був суттєвим. «Зіграємо у своє задоволення та для вболівальників», – ці слова Андрій озвучив перед матчем, і втілив їх у реальність уже на полі. Задоволення від яскравої, атакувальної й, що головне, переможної гри, заключної в сезоні, отримали як уболівальники, так і самі гравці.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер