Карлос де Пена: «Сподіваюся, що свої фірмові голи я приберіг для офіційних матчів»

Карлос де Пена: «Сподіваюся, що свої фірмові голи я приберіг для офіційних матчів»

- Я дуже радий, що ми, нарешті, зіграли матч і ми все ближче наближаємось до відновлення чемпіонату. Це зараз найголовніше. Звичайно, нам належить ще попрацювати над поліпшенням багатьох аспектів у нашій грі. Матч із «Рухом» у цьому плані був дуже корисним. Ми зустрілися з хорошим суперником, гра з яким дозволила побачити, на якому етапі ми зараз перебуваємо. Звичайно, не все давалося легко, адже це була перша гра за дуже довгий час. Ми продовжуємо готуватися, тренуємося щодня і докладемо всіх зусиль, аби виконати ті мінімальні завдання, які перед нами стоять на даному етапі – фінішувати на другому місці в Прем'єр-лізі та виграти Кубок України.

- «Рух» зараз лідирує у першій лізі. Ця команда вже демонструє гру, гідну Прем'єр-ліги?

- Гадаю, ця команда вже гідна грати в Прем'єр-лізі. Вони показали добре організовану командну гру, видно якісну роботу їхнього тренера. Кожен гравець знає, які функції він має виконувати на полі, і вся команда знає, як діяти в тій чи іншій ситуації. Футболісти «Руху» добре зіграні між собою. Думаю, «Рух» вийде в Прем'єр-лігу, і в наступному сезоні на нас чекають хороші матчі з непростим суперником.

- Ти був близьким до того, щоб забити гол, коли після класного удару м'яч влучив у каркас воріт...

- Так, хороший був момент для удару. Я побачив, що голкіпер залишив неприкритим кут воріт й одразу завдав удару в цей кут. Трохи не пощастило, що м'яч влучив у хрестовину. Звичайно, було б непогано забити гол у першому ж матчі після перерви, але на цьому етапі це не так важливо. Набагато важливіше – щоб нам давалася командна гра, щоб кожен викладався на полі, адже нам потрібно буде намагатися виграти кожен матч із тих, що залишилися в сезоні. Цього разу не пощастило, тому сподіваюся, що мені більше пощастить уже в офіційній грі, і я заб'ю важливий гол.

- Ще раз ти загрожував воротам «Руху», коли закручував м'яч у ворота з кутового. Це вже твоя фірмова зброя – прямі удари з кутових?

- Голкіпери дуже рідко очікують, що гравець, який подає кутовий, спробує забити прямим ударом. І дуже часто вони залишають кут воріт неприкритим, навіть не ставлячи на стійку захисника. У такі моменти я часто намагаюся піймати їх на виході. І якщо не забити прямим ударом, то так закрутити м'яч, щоб хтось із партнерів по команді міг підправити м'яч у ворота. У грі з «Рухом» я був близьким до того, щоб знову забити з кутового. Цього разу трохи не пощастило. Але повторюся, сподіваюся, що такі фірмові голи я приберіг для офіційних матчів, де нам потрібно буде набирати очки.

- Ти вийшов на заміну і виглядав дуже активним на полі. Як оціниш свою фізичну форму? Чи зміг би провести повний матч?

- Відчуваю, що я в прекрасній формі. Під час карантину я дуже старанно тренувався, тож зараз у мене відмінні фізичні кондиції. Учора я зіграв 30-35 хвилин, хоча, звичайно, хотів би провести повний матч. Але це вже тренерам вирішувати, скільки кожен гравець повинен проводити на полі. Від себе скажу, що я завжди готовий грати і приносити користь команді.

- Уже десять днів ви працюєте в команді, тренуючись повноцінно. Які акценти зараз є пріоритетними в тренуваннях?

- Тренування зараз насичені. Багато працюємо над командною взаємодією – як в обороні, так і в атаці. Звичайно, ми багато пропустили і тепер потрібно надолужувати цей час. Але тепер ми не втрачаємо ні хвилини, аби підійти в хорошому стані до офіційних матчів. Працюємо комплексно: намагаємося ще більше вдосконалити наші сильні сторони і підтягнути слабкі. Сподіваюся, плоди цієї роботи ми скоро продемонструємо в офіційних іграх.

- Згідно з новою інформацією, до відновлення чемпіонату та матчу з «Шахтарем» може бути ще цілих два тижні. Такого періоду на підготовку має вистачити?

- Так, часу задосить. Особисто я хотів би, щоб чемпіонат відновився вже наступними вихідними. Але раз цю дату перенесли на 6 червня, у нас буде зайвий тиждень у запасі на підготовку. Разом ми проведемо 20-25 днів тренувань перед поновленням сезону. Гадаю, тренер розраховує на кожного з нас, адже ми проведемо багато матчів за невеликий період часу. Сподіваюся, що до гри з «Шахтарем» ми підійдемо у нашій найкращій формі і без травм, адже це важлива гра для нас. Потрібно набирати в ній три очки, як і в інших.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер