Карпатський перевал подолали з втратами

Карпатський перевал подолали з втратами

Як гарно починалось 5 листопада в дружній динамівський сім’ї. Здавалось, уся країна бажала привітати легендарного форварда кінця минулого століття Олега Блохіна з ювілеєм, а святкові настрої передати нинішньому складові команди, який ввечері проводив календарний матч чемпіонату України з “Карпатами”. На жаль, подарунок у вигляді перемоги у Львові нинішнє покоління зробити своєму зірковому попереднику не змогло.

Вранці у місті Лева випав сніг і лише титанічними зусиллями працівників стадіону за лічені години поле вдалося привести в належний стан, повернувши йому зелений колір. І все ж, на рясному газоні технічним динамівцям було набагато складніше демонструвати високу індивідуальну майстерність, яка нині (з появою Валентина Белькевича) є одним з головних козирів підопічних Олексія Михайличенко. На гру проти “Динамо” львів’яни вийшли з твердими намірами дати бій супернику. Адже відступати “Карпатам” далі нікуди: після поразки в домашньому матчі від столичної “Оболоні” команда впритул наблизилась до групи аутсайдерів, що, не дивно, аж ніяк не влаштовує амбітний керівний та тренерський штаб клубу.

У стартовому складі Михайличено випустив двох чистих форвардів (Шацьких та Ідахор), яким постійно допомагав нестандартно діючий Діого Ринкон. Стартовий штурм “Динамо” особливих результатів не приніс. Господарі поля грамотно діяли в обороні, а єдиний чистий форвард Аньямке постійно тримав у напрузі лінію оборони, не дозволяючи їй ані на секунду розслабитися. До середини тайму кияни повністю заволоділи територіальною перевагою і кілька разів були близькими до успіху. Небезпечно загрожували воротам Шацьких, Ринкон, Белькевич. Дещо випадав з командної гри Ідахор. Можливо, це пояснюється недостатнім взаєморозумінням з партнерами, адже нігерієць вже кілька місяців не грав за основний склад. Чудову нагоду Лакі мав на 19-й хвилині, але його удар з 3-х метрів був неточним.

Програш динамівцям у фізичній та технічній готовності, львів’яни компенсували… жорсткою та відверто грубою грою. На рівному місці по ногам отримали Боднар і Шацьких, а за гру прямою ногою проти Гусина арбітр попередив Вовчука. До кінця першого тайму гра вирівнялась і вже господарі поля мали низку вигідних моментів: двічі небезпечно бив Лучкевич, але обидва рази м’яч пролітав поруч з воротами.

У перерві керманич “Динамо” Олексій Михайличенко замінив інертного Ідахора на Черната, після чого гра набула більш осмислених нарисів. Перейшовший на місце Лакі, Діого разом із Шацьких отримували чудові передачі від дуету плеймейкерів Белькевич-Чернат, але високий відсоток браку на завершальній стадії не дозволяв киянам відкрити рахунок. До того ж кураж “упіймав” польський голкіпер господарів Мацей Налєпа, який парирував усі м’ячі, що летіли в його бік.

На 58-й хвилині Шацьких впритул розстрілював ворота господарів, але оборонець з лінії воріт головою перевів м’яч на кутовий. Через дві хвилини Ринкон, після чудового пасу Белькевича, виходив сам на сам із воротарем, але останній у стрибку зумів зберегти ворота від вірного голу. В цей момент здавалося, що гол неминучий, але львів’яни і цього разу зуміли перевести гру в потрібне їм русло. Не володіючий високою швидкістю та технікою Аньямке відзначався наполегливістю та вмінням зачепитися за м’яч, постійно терзав оборону і кілька разів небезпечно загрожував воротам Реви. Воротар “Динамо”, до чого вже всі вболівальники звикли, знову продемонстрував свій високий клас.

Вийшовші допомогти партнерам Несмачний і Мелащенко зуміли внести свіжий подих у дії партнерів, але часу зробити щось серйозне в них не залишалось. Останні хвилини під акомпанемент дощу за снігом “Динамо” провело в атаках, які переходили у відверту навалу. Матч так і закінчився нульовою нічиєю.

Привезене зі Львову одне очко збільшило відрив від лідируючого в чемпіонаті донецького “Шахтаря” до п’яти пунктів. Нагадаємо, що матчі останнього туру першого кола відбудуться в найближчі вихідні. “Динамо” в Києві прийматиме посідаючого другу сходинку дніпропетровський “Дніпро”, а “Шахтар” у Донецьку поміряється силами з харківським “Металістом”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер