Карпатський тур Вукоєвича

Карпатський тур Вукоєвича

У суботу, в центральному матчі 26-го туру, львівські "Карпати", котрі наразі намагаються зачепитися за зону УЄФА, прийматимуть лідера української Прем'єр-ліги - київське "Динамо". Опорний півзахисник столичного клубу Огнен Вукоєвич в ексклюзивному інтерв'ю UEFA.com висловив упевненість, що гарна форма, в якій нині перебувають суперники, не завадить чинному чемпіону здобути у Львові перемогу.

"Динамо" випереджає донецький "Шахтар" лише за різницею м'ячів, тому кожен поєдинок для нього - на вагу золота. Після зимової паузи команда Валерія Газзаєва виглядала досить непереконливо і швидко розгубила очковий запас, здобутий восени. Утім, схоже, спад у грі киян вже минув, свідченням чого стала їхня переможна серія, котра сягнула п'яти зустрічей.

"Ми дуже плідно попрацювали на зимових зборах і добре підготувалися до весняної частини сезону, - каже Вукоєвич. - Я вважаю, що "Динамо" демонструвало непогані ігри, але нам відверто не щастило. Ми створювали достатню кількість моментів, однак реалізація була не найвищому рівні та, як наслідок, з'явилася невпевненість у власних силах".

За словами хавбека збірної Хорватії, ключовим моментом стала поразка динамівців від одного з аутсайдерів чемпіонату "Закарпаття" (0:1). "Це був справжній шок! Але той програш водночас розбудив і згуртував команду. Ми неодноразово обговорювали з хлопцями ситуацію, що склалася, і на наступний поєдинок вийшли з твердим наміром перервати серію невдач. Перемогли "Металіст", "Зорю", "Арсенал"… Словом, упіймали свою хвилю", - зазначає футболіст.

У попередньому турі "Динамо" забезпечило собі участь у наступному розіграші Ліги чемпіонів УЄФА, здолавши на своєму полі четверту команду Прем'єр-ліги - дніпропетровський "Дніпро" (2:1). Матч вийшов дуже непростим для господарів, які того вечора були змушені обходитися без основних нападників - дискваліфікованого Артема Мілевського та травмованого Андрія Шевченка.

"Звичайно, втрата лідерів, які відіграють важливу роль у тактичних побудовах і регулярно відзначаються забитими м'ячами, істотно вплинула на потенціал "Динамо". Але у Львові Мілевський вже зможе зіграти, не виключно, відновиться й Шевченко - це суттєво полегшить наше завдання", - визнає Вукоєвич.

Зі свого боку й наставник "Карпат" Олег Кононов розраховуватиме на бразильського форварда Рошу Батісту, який пропускав попередній поєдинок через дискваліфікацію. Хоча білоруському фахівцю треба знаходити заміну хавбеку Артему Федецькому, вилученому у матчі проти запорізького "Металурга" (1:0).

"Карпати" не перемагали "Динамо" майже десять років - з липня 2000-го, і в суботу напевно зроблять все, щоб зламати неприємну для них традицію. Разом із тим, львівський клуб залишається єдиним представником Прем'єр-ліги, хто цього сезону спромігся відібрати очки у чинних чемпіонів у Києві - 1:1.

"Наш суперник дійсно справляє дуже гарне враження, - зауважує Вукоєвич. - У складі "Карпат" діють технічні виконавці, які віддають перевагу комбінаційному футболу. До того ж у Львові, де стадіон зазвичай заповнюється вщерть, вони грають з особливим настроєм. Що ж, буде цікаво і, сподіваюся, ми зможемо дати собі ради в цьому поєдинку. Важливо продемонструвати притаманні "Динамо" високі швидкості, злагоджені колективні дії. Ми сильніші за господарів і маємо повернутися додому з перемогою".

Наразі "Карпати" посідають п'яте місце, яке гарантує їм путівку у наступний єврокубковий сезон. Підопічні Кононова випереджають шосту команду першості - "Таврію" - на чотири очки, однак навряд чи ця перевага стане для них приводом для передчасного розслаблення.

Галичанський клуб лише тричі брав участь у єврокубкових кампаніях і кожного разу вибував вже на стартовому етапі. Останній виступ львів'ян на континентальній арені датований 1999 роком, коли у попередньому раунді Кубку УЄФА вони не змогли впоратися зі шведським "Хельсінгборгом". Природно, що зелено-білі мріють про дебют в Лізі Європи.

Водночас для "Динамо" існує тільки одна ціль - перше місце, а з ним і путівка у групову стадію Ліги чемпіонів УЄФА. "Фініш сезону буде наднапруженим. Багато що вирішиться в очній зустрічі з "Шахтарем", але ми маємо налаштовуватися на максимальний результат у кожному матчі, - резюмує півзахисник киян. - Ми прагнемо вибороти золото, до якого йшли багато місяців, а потім гідно виступити у Європі - краще ніж минулої осені".

Костянтин Паткевич, ua.uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер