»Карпати» – «Динамо» – 1:2. Перемога для виконання завдання

»Карпати» – «Динамо» – 1:2. Перемога для виконання завдання

Львівські «Карпати» є традиційно незручним суперником для «Динамо». У трьох останніх очних поєдинках команди відсвяткували по одній перемозі, одного разу було зафіксовано нічию. У звітному матчі завдяки влучним ударам Олега Гусєва та Огнєна Вукоєвича в кожному з таймів «біло-сині» забезпечили собі комфортну перевагу, господарі ж змогли відповісти лише влучним ударом Кополовця.

Через відсутність із різних причин цілої групи футболістів, наставник «Динамо» на матч із «Карпатами» не зміг навіть набрати повну заявку. Якщо говорити про стартовий склад, то в порівнянні з останніми матчами Юрій Сьомін зробив дві вимушені заміни. Замість Хачеріді, який не встигнув відновитися після ушкодження, в центрі захисту пару Юссуфу склав Бетао, а дискваліфікованого Ярмоленка замінив на лівому фланзі півзахисту Зозуля.

У першому таймі господарі, яких підганяли свої вболівальники, що практично заповнили стадіон, намагалися активно діяти в передній линни, нагнітаючи обстановку біля воріт Шовковського. Особливо завзято діяв Батіста, який приніс перемогу своєму клубу в матчі попереднього сезону. Щоправда, цього разу скористатися наданими шансами й переграти Шовковського бразилець «Карпат» не спромігся.

Звичайно, і «Динамо» не відсиджувалося в обороні. Зобов’язаний був забивати Шевченко, але, вийшовши віч-на-віч із воротарем, поцілив у стійку. А ось хто останнім часом використовує свої шанси, так це Гусєв. Цього разу Олег замкнув блискучу передачу Данило Сильви з правого флангу, забивши свій п’ятий м’яч в останніх чотирьох матчах. Подвоїти перевагу гостям вдалося незабаром після перерви. Після передачі з глибини Вукоєвич випередив голкіпера, який вийшов за межі штрафного майданчика, і технічно перекинув захисника, спрямувавши м’яча до порожніх воріт.

Поступаючись в рахунку з різницею у два м’ячі, господарі не опустили рук, в основному шукаючи щастя ударами здалеку. Після одного з них успіх посміхнувся львів’янам – Кополовець пробив метрів із 25-ти, м’яч зачепив Ощипка й опустився до кута воріт Шовковського. До завершення поєдинку залишалося близько 20-ти хвилин, але за цей час господарям так і не вдалося потурбувати голкіпера «Динамо». А ось «біло-сині» були близькі до того, щоб забити ще один м’яч, але на завершальній стадії фатально не щастило активному Кравцю. Втім, і двох забитих м’ячів вистачило, щоб здобути важку перемогу.

Завдяки перемозі «Динамо» виконало основне завдання і стало недосяжним для найближчих переслідувачів, «Металіста» та «Дніпра», за два тури до завершення чемпіонату забезпечивши собі друге місце, яке надає право в наступному сезоні стартувати у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

КАРПАТИ – ДИНАМО – 1:2 (0:1)

«Карпати»: 32.Богатінов, 25.Ткачук, 8.Ощипко, 9.Кожанов (18.Кополовець, 72), 81.Кочиш (10.Гурулі, 86), 21.Балажиц, 80.Батіста (29.Лукас, 57), 15.Петрівський, 16.Худоб’як – кап, 57.Гомез, 17.Голодюк.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (22.Кравець, 61), 10.Мілевський, 20.Гусєв, 23.Єременко, 37.Юссуф, 49.Зозуля (19.Гармаш, 71).

Голи: Кополовець (75) – Гусєв (32), Вукоєвич (53).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер