»Карпати» - «Динамо»: перемога на класі

»Карпати» - «Динамо»: перемога на класі

У підсумку кубкового двобою з представником першої ліги мало хто сумнівався: місяцем раніше в двобої з "Динамо-2" у Києві "Карпати" нічого особливого не продемонстрували, за всіма статтями потупившись 1:3. За цей час у львів'ян змінився головний тренер, і хоча під керівництвом Юрія Дячука-Ставицького "зелено-білі" поки істотних успіхів не досягли, деякі позитивні зміни в грі команди усе-таки відбулися.

Інша справа "Динамо". За останній місяць команда змінилась і під керівництвом Йожефа Сабо досягла чотири упевнені перемоги. Наставник динамівців перед грою в інтерв'ю офіційному сайту відзначив, що у Львові на поле вийдуть переважно гравці, не задіяні в національних збірних. Так воно і вийшло - тільки Гавранчич, Верпаковскіс і Лєко вдягали в середу національні футболки.

Проте вперше після восьмимісячної перерви в основному складі вийшов Айіла Юссуф. Відновившись після дуже тяжкої травми, нігерієць разом з Лєко зайняв звичну позицію опорного півзахисника, діяв у цілому грамотно, однак не без помилок. Помітно, що Йожеф Сабо довіряє Юссуфу, зайвим доказом чого є включення легіонера в заявку на Лігу чемпіонів.

Нинішні "Карпати" голими руками не візьмеш. У цьому динамівці переконалися в першому таймі, зіштовхнувши з організованим і надійним захистом. Пари різнопланових форвардів Верпаковскіс - Клебер активно шукала "ключі" до воріт хазяїнів , а ті , у свою чергу, не забували відповідати гострими контратаками. В одній з них лише дивом м'яч не побував у воротах Реви - львів'янин не зумів реалізувати вихід один на один.

У перерві наставник гостей зробив певні кадрові корективи. Непереконливо діючого Верпаковскіса замінив багатообіцяючий Нанні, а Пеєва - колега з амплуа Гусєв. Небажання динамівців відкладати рішення про переможця протистояння на останні хвилини, а те й у доданий час, змушували великими силами атакувати. В одному з епізодів індивідуальна майстерність Рінкона зіграла вирішальну роль. Бразилець ефектно прийняв високо запущений Лєко м'яч, проштовхнув плечем собі на хід і, ввірвавшись у штрафну, пробив у далекий від Налєпи кут.

Останні півгодини матчу особливого захоплення в присутніх не викликали. Хазяї в силу втоми, або невміння, нічого не могли створити у воріт Реви, а динамівці вирішили заощадити сили перед матчами, що залишилися , і "на класі" довести матч до перемоги. Їм це вдалося без особливої праці, оформивши, тим самим , у столиці Західної України вихід у 1/4 фіналу національного Кубка. У цій стадії дуель команд складається з двох матчів і, швидше за все, у суперники "Динамо" дістанеться представник елітного дивізіону.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер