»Карпати» – «Динамо» – 0:1. Перезимуємо лідерами!

»Карпати» – «Динамо» – 0:1.  Перезимуємо лідерами!

Перемога у Львові, й «Динамо» залишається на чолі турнірної таблиці як мінімум на найближчі два з половиною місяці! Три очки в матчі з «Карпатами» команді з Києва приніс влучний удар Брауна Ідейє.

Розгромна поразка «Карпат» у нещодавньому матчі від «Шахтаря» (0:5) та низьке становище команди в турнірній таблиці не могло ввести в оману підопічних Юрія Сьоміна. Львів’яни є одними з найбільш незручних суперників для «Динамо» в чемпіонаті України, а перша гра на новенькій «Арені Львів» за присутності понад тридцяти тисяч глядачів надавали їм додаткових сил. «Динамо» дуже важко дається кінцівка футбольного року. Про це говорять і результати – у трьох останніх матчах чемпіонату, включаючи звітний, команда перемагає з мінімальним рахунком 1:0.

Перед грою динамівці не дорахувалися кількох провідних гравців. З різних причин залишилися в Києві Шевченко, Шовковський, Попов, Михалик, Данило Сильва. В іграх, доля яких може залежати від однієї помилки, Сьомін очікувано зробив ставку на надійність у захисті. Україно-бразильський квартет склали Гусєв, Хачеріді, Алмейда та Бетао. У центрі півзахисту діяв Вукоєвич, на флангах Ярмоленко та Корреа. З глибини поля атакували Алієв та Мілевський, а місце на вістрі атаки зайняв Ідейє.

Переповнені трибуни просто вимагали від гравців «Карпат» іти вперед. Динамівці погодилися із запропонованою тактикою, побудувавши свою гру на контратаках. На жаль, не завжди вдавалося швидко виходити із захисту, знаходити дальніми передачами гравців атаки. Чи жарт, перший удар у площину воріт Тлумака «Динамо» завдало лише на 61-й хвилині. Не увійшов до гри Артем Мілевський, можливо, через тривалу перерву, пов’язану з дискваліфікацією. Активні дії на фланзі Кополовця не дозволяли приділяти належну увагу атакам Гусєву, який вийшов у другому матчі поспіль із капітанською пов’язкою. Не особливо небезпечно атакували й «Карпати», переважно «стріляючи» з дальньої дистанції.

Розуміючи, що з такою грою поїхати зі Львова з трьома очками буде проблематично, зазвичай обережний Юрій Сьомін у другому таймі змінив тактику. Замість технічних та креативних Мілевського та Корреа вийшли бійці – Гармаш та Аруна. Багато в чому завдяки їм було виграно боротьбу за центр поля, м’яч переведений ближче до штрафного майданчика господарів. Вплинула на перебіг гри десятихвилинна пауза, пов’язана із задимленням поля викинутими на нього димовими шашками, а також вилучення занадто активного Кополовця. Для перемоги «Динамо» вистачило однієї помилки львів’ян у захисті. Гармашу дали подати із флангу, а Ідейє виграв верхову боротьбу і головою спрямував м’яча до кута воріт! Пам’ятаючи виїзну перемогу над «Металістом», Брауна сміливо можна назвати фахівцем із вирішальних м’ячів.

У нинішній грі, так само як і в усьому чемпіонаті, варто відзначити гру динамівців у захисті. Про її надійність краще за все говорить кількість пропущених м’ячів – вісім у двадцяти матчах. Це найкращий показник серед шістнадцяти команд ліги. Влітку оборона «Динамо» піддавалася нищівній критиці, але тренер спромігся знайти шляхи вирішення проблеми. Це при тому, що через травми періодично випадали Попов, Хачеріді, Михалик, Алмейда. Важливий фактор – надійні дії воротарів. Багато разів рятував Шовковський, а в разі чого його успішно заміняв Коваль. «Карпати» завдали не так багато ударів по воротах «Динамо», але враховуючи статус матчу й величезну відповідальність за результат, Максим зіграв вище за будь-які похвали. Чого лише варті відбиті ним удари Ерика та Батісти! Воротар, який відзначив у п’ятницю дев’ятнадцятиріччя, діяв не за роками впевнено й холоднокровно.

«Динамо» впевнено подолало дві третини турнірної дистанції. У двадцяти матчах команда лише чотири рази зіграла внічию, маючи почесний нуль у графі «поразки». На цьому чемпіонат Україна бере паузу. У наступному матчі в ньому «Динамо» також доведеться відкривати для себе наново відбудований стадіон. 3-го березня на реконструйованому НСК «Олімпійський» відбудеться столичне дербі – «Динамо» буде приймати «Арсенал».

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

КАРПАТИ – ДИНАМО – 0:1 (0:0).

«Карпати»:
22.Тлумак, 25.Ткачук, 77.Лукас, 21.Балажиц, 16.Худоб’як – кап, 80.Батіста, 20.Гомез, 18.Кополовець, 8.Ощипко, 44.Федецький, 27.Ерик (41.Гірський, 74).

«Динамо»: 35.Коваль, 3.Бетао, 5.Вукоєвич (24.Аді, 87), 8.Алієв, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (25.Аруна, 46), 11.Ідейє, 20.Гусєв – кап, 34.Хачеріді, 44.Алмейда, 77.Корреа (19.Гармаш, 46).

Гол: Ідейє (88).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер