»Карпати» - «Динамо» - 1:4. Гільєрме демонструє клас

»Карпати» - «Динамо» - 1:4. Гільєрме демонструє клас

У званні чемпіонів України «Динамо» вирушило до Львова, де перемогло з рахунком 4:1 середняка чемпіонату – «Карпати». Як і передбачалося, наставник киян Юрій Сьомін провів перестановки у складі, переважно випустивши на поле гравців, які мало виступали у весняній частині сезону. Перемогу «Динамо» принесли результативні «постріли» нападника Гільєрме. До перерви бразилець забив один м’яч, а в другому таймі двічі красенями-ударами поцілив у ворота Романенка. Наприкінці зустрічі рахунок збільшив Бангура, а вже в доданий арбітром час львів’янин Тарасенко провів гол престижу.

У Львові завжди із нетерпінням чекають на приїзд «Динамо». З одного боку, місцеві футболісти не проти зіграти з лідером українського футболу, з іншого – між уболівальниками обох клубів давно встановилися дружні стосунки. В очних зустрічах фани підтримують гравців обох команд, по черзі вигукуючи назви клубів і вивішуючи банери взаємної пошани. Дивитися на це без трепету неможливо. На жаль, у сучасному футболі подібні стосунки між уболівальниками стали рідкістю.

Проти «Карпат» Юрій Сьомін виставив експериментальний склад. Провівши в період з 7-го по 13-те травня (сім днів) три матчі, тренер надав відпочинок провідним гравцям. Отже, місце у воротах зайняв Шовковський. Квартет захисників (зліва направо) склали Несмачний, Асатіані, Мандзюк і Єременко. Опорними півзахисниками тренер випустив Ель Каддурі і Корреа, а атакувати парі нападників Зозуля-Гільєрме із середини поля допомагали креативні Алієв і Нінкович. Зайве говорити, що в такому поєднанні динамівці вперше вийшли на поле в офіційному матчі. Зважаючи на це на початку зустрічі в діях гостей було багато браку, особливо в атакувальних діях. Можливо, в захисті також могли виникнути неприємності, проте господарі були не дуже активними в атакувальних діях, сподіваючись на рідкісні контратаки.

Перші тридцять хвилин гри динамівці віддавали перевагу дальнім ударам. Несмачний, Ель Каддурі і Єременко пробивали несильно і Романенко без проблем забирав м’яча. Хороший шанс втратив Зозуля, що з лінії воротарського майданчика замикав головою подачу Корреа з кутового. Кожного разу для взяття воріт не вистачало зовсім трохи, а саме – винахідливості на завершальній стадії атак. Буквально перша креативна багатоходівка гостей виявилася результативною. Нінкович хитрим пасом запустив Зозулю до штрафного майданчика, який немов на блюдечку викотив м’яча під удар Гільєрме. Бразилець добре відкрився і випередивши двох захисників встиг переправити м’яча в уже порожні ворота. Є перший м’яч Гільєрме у складі «Динамо»! Хто б міг подумати, що цього дня буде і другий, і третій...

Після перерви гра вирівнялася, господарі стали атакувати активніше. Як наслідок, утворилися вільні зони в захисті, через що кожна атака «Динамо» була небезпечною. Під кінець першої години гри Ель Каддурі передачею з лівого флангу знайшов вільного Гільєрме, а нападник, помітивши, що Романенко трохи вийшов з воріт, м’яко підсік м’яча, відправивши його до сітки воріт! Ефектно і результативно! Не меншим видовищем виявився і третій м’яч бразильця у ворота «Карпат». Вийшовши віч-на-віч із Романенком, Гільєрме обіграв воротаря, але сильно прокинув м’яча й опинився практично біля кутового прапорця. Незважаючи на активну протидію збоку воротаря, який переслідував його, бразилець блискучим ударом з гострого кута закрутив м’яча в дальній кут! Пропущений м’яч боляче вдарив по самолюбності львів’ян. Трьома замінами Кононов спробував активізувати гру в нападі, налагодити контроль м’яча. Частково в команди це стало виходити наприкінці поєдинку. В будь-якому разі, найнебезпечніші моменти біля воріт Шовковського сталися незадовго до фінального свистка.

За п’ять хвилин до закінчення основного часу матчу Гільєрме обікрав Тарасенка на лівому фланзі й видав блискучий пас на Бангура. Ісмаелю, який відірвався від захисників, залишалося з семи метрів пробити повз Романенка. Незадовго до цього Гільєрме міг забити і четвертий м’яч, але у схожій ситуації пробив прямо в руки кіперу. В доданий арбітром час господарі великими силами пішли в атаку і спромоглися забити гол престижу. Більше за інших пощастило Тарасенку, який відзначився, до речі, й у вчорашньому поєдинку дублерів. Карпатівець виявився найрозторопнішим під час подачі кутового і головою точно пробив у кут воріт - 1:4.

Динамівці в доброму гуморі залишали поле стадіону «Україна». Проте прощання із столицею Західної України буде недовгим. За тиждень, наступної суботи, кияни зіграють у Львові проти місцевого ФК «Львів».

КАРПАТИ – ДИНАМО – 1:4 (0:1)

"Карпати":
1.Романенко, 55.Тубіч, 19.Кобін, 14.Пшеничних – кап, 32.Голодюк, 18.Кополовець (25.Ткачук, 78), 15.Петрівський, 9.Кожанов (11.Зеньов, 70), 33.Тарасенко, 79.Кузнецов, 16.Худоб’як (99.Гурулі, 62).

"Динамо": 1.Шовковський – кап, 7.Корреа, 8.Алієв (70.Ярмоленко, 76), 11.Єременко, 26.Несмачний, 29.Мандзюк, 30.Ель Каддурі (14.Кравченко, 67), 32.Асатіані, 36.Нінкович, 49.Зозуля (10.Бангура, 71), 77.Гільєрме.

Голи: Тарасенко (90+3) – Гільєрме (37, 60, 73), Бангура (85).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер